RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smedvig med bra kvartal, lunken guiding

Sist oppdatert:
Offshoreselskapet Smedvig leverte bedre enn ventet i fjerde kvartal, men utsiktene for 2004 kan være i underkant av det markedet hadde forventet
Smedvig fikk et resultat før skatt på 328 millioner kroner i fjerde kvartal, mot minus 985 millioner samme kvartal ett år tidligere, som var preget av store ekstraordinære poster.

På forhånd var det ventet et resultat på 286 millioner, ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans.

I år ligger det inne en positiv ekstraordinær post på 174 millioner kroner fra forlik med Keppel FELS i forbindelse med byggingen av Balder FPU.

Driftsinntektene 807 til 767 millioner, mot ventet 732 millioner.

Driftsresultatet gikk fra 52 til 150 millioner, mot ventet 140 millioner.

Smedvig melder om solid driftsresultat for forretningsområdene lekterrigger og brønntjenester, men lavere bidrag fra forretningsområdet mobile enheter.

Venter lavere driftsresultat

- Basert på eksisterende kontrakter, planlagte verftsopphold og gjeldende valutakurser forventes imidlertid driftsresultatet for 2004 å bli lavere enn i 2003.

Driftsresultatet for hele 2003 var 530 millioner kroner. Analytikerne hadde i snitt ventet 520 millioner i 2003, og en økning til 526 millioner i 2004, ifølge rundspørringen til TDN Finans.

Smedvig venter at markedet for moderne mobile enheter for konvensjonelle vanndyp vil vise tegn til bedring i 2004 og 2005.

- Betingelsene som ble oppnådd i forbindelse med de nye kontraktene for dypvannsboreskipet indikerer at markedet for effektive dypvannsenheter er i bedring, noe som danner grunnlag for dagrater som vil gi økt avkastning på investert kapital. På lengre sikt vil denne utviklingen forsterke etterspørselen etter rigger av kvalitet på linje med Smedvigs mobile enheter, heter det.

- For lekterrigger er utsikten for de neste årene gode, heter det videre.

- Selskapet har en kontraktsportefølje for de mobile enhetene på omlag 16 måneder og 22 måneder for lekterriggene, samt en tilfredsstillende portefølje av brønnservice-kontrakter. Den nåværende situasjonen forventes å forbedre den finansielle posisjonen og danne grunnlag for ytterligere aktivitet, skriver selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere