RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smedvig mister og vinner kontrakt(Ny2)

Sist oppdatert:
Oljeselskapet Unocal Indonesia har bestemt seg for å utnytte muligheten til å terminere kontrakten på Smedvigs lekterigg West Alliance før tiden. Samtidig melder Smedvig om ny kontrakt
Nytt: Kommentarer fra selskapet

Dette har Smedvig blir informert om i dag. Riggen vil dermed være ledig for arbeid fra midten av desember.

West Alliance er beskjeftiget for produksjonsboring på West Seno-feltet offshore Indonesia for Unocal. Riggene opererer for tiden på TLP A-plattformen.

- Det er ikke noe termineringsfee knyttet til kontrakten. De hadde en rett til å terminere etter halvannet år, som de nå har benyttet, sier finansdirektør Ald C. Thorkildsen i Smedvig til iMarkedet.

Kontrakten omfatter også boreoperajoner på TLP B-plattformen, utbyggingen av denne plattformen har blitt utsatt, dette er årsaken til at riggen nå blir fristilt etter ferdigstillelse av boreprogrammet på West Seno TLP A.

Riggen har gått på rate tilsvarende 60.000 dollar pr. dag, mens Thorkildsen opplyser ta driftskostnadene har ligget rundt 27-28.000 dollar pr. dag. Teoretisk kunne kontrakten ha vart i 3 år.

Meget gode muligheter

- Vi ser positivt på at riggen skal få seg en ny kontrakt, men kan ikke utelukke et opphold etter kontrakten avsluttes i midten av desember, sier Thorkildsen.

Han betegner imidlertid utsiktene til ny kontrakt som meget gode, men vil ikke spekulere i om de kan oppnå bedre rater i en ny kontrakt.

Sikrer ny kontrakt

Samtidig med meldingen om terminering for West Alliance, melder Smedvig i dag at de har sikret en ny kontrakt for lekteriggen T-3.

Selskapet har inngått en intensjonsavtale med ConocoPhillips i Indonesia for T-3 for et produksjonsboreoppdrag med oppstart i midten av oktober.

Kontraktsverdien er beregnet til 4,5 dollar millioner, inkludert mobilisering- og demobiliseringbidrag på 1,8 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere