RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smedvig skal bygge nytt(NY)

Sist oppdatert:
Smedvig skal bygge en ny lekterrigg for det sørøst asiatiske riggmarkedet. Riggen er planlagt levert i første kvartal 2004, og vil koste 465 millioner kroner
Nytt: Oppdatert med mer bakgrunn

Det går frem av en melding.

Prisen på den nye lekterriggen er oppgitt til 67 millioner dollar inkludert borepakken. Riggen skal bygges av Malaysia Shipyard and Engineering i Sør-Malaysia

Den nye riggen vil bli basert på et nytt design utviklet av Smedvig. Ifølge selskapet gir designet mulighet for å utføre parallelle aktiviteter som vil øke boreeffektiviteten betydelig.

Den nye riggen vil være spesielt godt egnet for produksjonsboring på både grunt og dypt vann i Sørøst-Asia, skriver selskapet.

- Denne investeringen bidrar til å styrke vår ledende posisjon innen lekterriggmarkedet og utvider vår virksomhet i et av verdens raskest voksende energimarkeder, sier konsernsjef Kjell E. Jacobsen i Smedvig i en kommentar.

Smedvig er blant de mest offensive av de norske riggselskapene til å bygge nytt, og tok senest i 1999 levring av den forrige egen utviklede lekterriggen, West Menang.

Foruten en flåte av avansert halvtnedsenkbare borerigger som i hovedsak opererer i Nordsjømarkedet, så er Smedvig allerede den ledende aktøren i det sørøst asiatiske lekterriggmarkedet. Selskapet har åtte lekterrigger i dette markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere