RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smedvig traff olje med West Navigator

Sist oppdatert:
Smedvigs avansert boreskip West Navigator fant olje for partneren på Mauritanias blokk 4. Det er aktuelt med boring av ytterligere avgrensningsbrønner neste år
Woodside Petroleum, som er operatør for området Mauritania B, beskriver funnet som meget oppmuntrende, melder Dow Jones Newswires.

- Tiof Wests suksess øker vår entusiasme for Mauritania, sier en talskvinne for Woodside til nyhetsbyrået.

Brønnen Tiof West er den tredje brønnen West Navigator borer for konsortiet utenfor Mauritania. Riggen fikk kontrakten tidligere i høst, og den omfatter to faste brønner samt opsjoner på ytterligere tre brønner. Det gjenstår nå to opsjoner.

Woodside opplyser at boring av avgrensningsbrønner kan komme i gang en gang neste år. Tiof West blir nå plugget og forlatt.

Brønnen indikerer en oljekolonne på omkring 122 meter. Tidligere har Woodside gjort et funn på den sentrale delen av Tiof-feltet. Det må bores ytterligere brønner for å se om de to funnene henger sammen, og hvilken utstrekning funnene har.

Woodside har en eierandel på 35 prosent i lisensen, det samme har Agip, mens Hardman Resources eier 21,6 prosent, Fusion Mauritania 6 prosent og ROC Oil har 2,4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere