RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smedvig vil ha West Navigator alene

Sist oppdatert:
Smedvig har nå inngått en intensjonsavtale om å kjøpe de resterende 50 prosentene av boreskipet West Navigator fra Statoil
De to eierne av det avanserte boreskipet har nå inngått en intensjonsavtale om at Smedvig skal kjøpe ut Statoil.

Ifølge avtalen skal Smedvig gi 175 millioner dollar, eller 1,2 milliarder kroner, for Statoils andel i skipet.

Avtalen innebærer at Smedvig mottar 100 prosent av West Navigators kontantstrøm fra 1. mai 2004. Videre innebærer det at Smedvigs bokførte verdi ved overtagelse er estimert til 168 millioner. Avtalen er med forbehold om styregodkjennelse.

- West Navigator er et av verdens mest avanserte boreskip, og er det boreskipet som har boret flest dypvannsbrønner i Nord-Atlanteren. West Navigator har i dag kontrakter som sikrer beskjeftigelse frem til fjerde kvartal 2007. Kjøpet av Statoils andel bidrar til å øke selskapets eksponering mot dypvannsmarkedet som vil være et vekstområde i årene som kommer, sier konsernsjef Kjell E. Jacobsen i Smedvig asa i en kommentar.

Boreskipet West Navigator het opprinnelig West Navion da det ble bygget i samarbeid med Statoils rederi Navion. I forbindelse med salget av Navion løftet Statoil ut eierandelen i boreskipet. Det har vært ventet at oljeselskapet på et eller annet tidspunkt vil selge seg ut av boreskpet.

West Navigator ble opprinnelig bygget mot en fem årskontrakt til Statoil, men på grunn av store forsinkelser og kostnadsoverskridelser ble kontrakten kuttet til en varighet på ett år. Det siste året har imidlertid vært en triumfferd for Smedvig og boreskipet med en rekke store kontrakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere