RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smell for Eidesvik Offshore

Sist oppdatert:
Supplyrederiet Eidesvik Offshore måtte notere klar nedgang i resultatene i tredje kvartal tross et historisk sterkt marked.
Eidesvik Offshore hadde driftsinntekter i tredje kvartal på 185,3 millioner kroner, som var noe lavere enn de 190.3 millionene selskapet leverte i samme periode i fjor.

Kostnadene økte derimot raskere for Eidesvik som måtte se marginer og resultat falle tross et historisk sterkt marked for supplyskip og ankerhåndteringsfartøyer i Nordsjøen i tredje kvartal. Driftsresultatet falt fra 67 millioner i tredje kvartal 2005 til 37,5 millioner kroner i årets tredje kvartal.

Resultat før skatt og urealiserte valutatap endte på 12,8 millioner kroner i tredje kvartal. Det er kraftig ned fra samme periode i fjor da resultat før urealisert disagio endte på 70,5 millioner kroner.

Bakgrunnen for svekkelsen er svakere kontrakter for to av fartøyene i Eidesviks flåte, nemlig Subsea Viking som gikk innpå en ny kontrakt med svakere rate, mens Viking Thaumas gikk ut av det meget lukrative spotmarkedet i Nordsjøen til en lengre kontrakt utenfor Vest-Afrika.

I tillegg økte kostnadene som følge av nye aktiviteter som nybygg. Dette økte også selskapets rentekostander.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere