RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smell for lovende CanArgo-brønn

Sist oppdatert:
Nok en gang har ting kålet seg til for oljeselskapet CanArgo og det "lovende" oljefeltet Manavi i Georgia.
Det er klart etter at arbeidet med å få testet den meget lovende letebrønnen har slått feil så langt. Ifølge CanArgo kan brønnen ha blitt skadet i forbindelse med at produksjonsrøret ble satt inn i brønnen.

Brønnen skal ha begynt å produserer i forbindelse med innsettelsen av produksjonsrøret og derfor måtte selskapet øke slamvekten for å beholde kontrollen over brønnen. Den forrige brønnen på Manavi-feltet, M-11, ble som kjent ødelagt av en ukontrollert utblåsing.

Det kan imidlertid se ut til at igangsettelsen av testen har hatt uheldige konsekvenser. I forbindelse med det sterkt forsinkede testarbeidet viste brønnen ikke flyt av verken olje eller gass ved oppstart. Senere perforeringer i visse intervaller har kun gitt en svak strøm av olje og gass.

CanArgo skriver i oppdateringen at det sannsynligvis vil være behov for stimuleringsteknikker for å kunne gjennomføre en full produksjonstest av brønnen. Riggen som har abridet på brønnen ar nå blitt demobilisert og selskapet vil i første omgang forsøke med syrestimulering. Det vil først komme i gang om en måned.

Ved Kumisi i Georgia melder CanArgo er CanArgos egen rigg i ferd med å bli mobilisert for boring av brønnen Vest Rustavi-16 mot et gasskondensat-prospekt. Det er ventet at boringen starter inenn utgangen av januar, men avhengig av at boretillatelsen kommer på plass. Her har det også vært forsinkelser pågrunn av endringer i det georgiske olje og gassdepartementet.

I Kazakhstan melder CanArgo at AKK06-brønnen er boret til 572 meter på det sentral Akkula-feltet. Logging viser innhold av gass på nivå med forventningene. Det forberedes nå en test. Brønnen er den første av fem planlagte brønner i området rettet mot grunt liggende gass

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere