Smeller til med snø i påsken

Foto: (Kvitfjell/Anders Aasheim)

Minsker skredfaren før storinnrykket av påskegjester.

23.03.12 20:50

Vårvarmen ødelegger ikke for de fleste alpinanleggene denne påsken. Det er godt med snø på påskefjellet. Så mye snø at det handler om snøskredforebygging en uke før høytiden begynner.

Skipatruljen i Kvitfjell har de siste dagene vurdert skredfaren nøye før storinnrykket av påskegjester. Fredag morgen ble et sprengingsteam tilkalt for å sprenge bort skavler i det mest rasutsatte området.

- Skred ble utløst, og snøen ble sendt nedover fjellsida i god tid før skigjestene kom opp i anlegget. Det er fortsatt nødvendig å ferdes utenfor de preparerte bakkene med varsomhet, på senvinteren er snølagene ustabile og skredfaren er markert, opplyser skianlegg på sine nettsider.

Lover bra for palmehelgen

I dagene framover skal det være kaldt på nettene og mildt om dagen. Meteorologene melder at det kommer inn en kaldere værtype fra og med fredag, da palmehelgen starter.

- Det er ingen grunn til å la stilongsen ligge igjen hjemme med andre ord. Alt ligger til rette for at det blir ei knallpåske i Kvitfjell, forteller Eskil Solberg.

Også daglig leder i Kvitfjell gleder seg over kanonforhold i bakkene:

- Jeg skal vedde mye på at de beste skiforholdene i Norge finner du i Kvitfjell nå, sier Odd Stensrud etter en runde i anlegget på ski fredag.

Også i Hemsedal lover det godt for skifolket.

Oppe i fjellet er alpinbakkene tilnærmet uberørt, og på netter med kuldegrader påvirkes snøen i lavere områder i liten grad, skriver SkiStar i en pressemelding.

Det er de nederste 50 høydemeterne som er mest utsatt for høye temperaturer, og her er det satt i gang tiltak for å sikre et godt skitilbud ut sesongen. Det vil si helt til 1. mai.

Nordvesten kommer til uken

Høytrykket, som har gitt godvær over store deler av Sør-Noge, blir nok ikke værende, sier Storm-meteorolog Solbjørg Apeland. Det trekker seg vestover i starten av neste uke.

Det åpner for nordvestlig vind, som har med seg nedbør fra Sunnfjord og nordover, heter det fra StormGeo.

Så langt har varmen tæret godt på snøen i lavlandet, men i det meste av fjellet er det normalt med snø. De vestlige fjellområdene i Sør-Norge har mye mer enn normalt, og det er bare innlandet på Østlandet og kyststrøkene i Troms og Finnmark der det er uvanlig lite snø.

Helgen før helgen er det 25 skianlegg med en meter eller mer snø i terrenget på toppstasjonen, opplyser Skiinfo.no. Her er snødybdeoversikten for alle norske skianlegg.

Foto: (Kvitfjell/Anders Aasheim)

Foto: (Kvitfjell/Anders Aasheim)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.