*Nettavisen* Nyheter.

Smelte fluktbil, stjal ny på verksted

Utspekulerte innbruddstyver smadret den stjålne fluktbilen sin. Men hos biloppretteren fant de raskt en ny å stjele.

18.06.06 16:24

- Det er jo ganske frekt, da. Å knuse en stjålet bil for deretter å parkere den hos en biloppretter av alle ting, og knabbe en ny en der, sier Morten Gjerstad, innehaver av Gjerstad biloppretting til iBergen.no.

Driftige tyver
Han stakk innom verkstedet sitt søndag formiddag for å gjøre noe forefallende arbeid og koste gulvet, men ble møtt av et kaotisk syn på parkeringsplassen utenfor. En av bilene som skulle repareres var stjålet, mens en totalskadd sort Toyota Carina med falske skilter, sto parkert like ved siden av der den stjålne Forden hadde stått.

- Tydeligvis hadde de først forsøkt å ta seg inn i en annen bil som står her, men mislyktes. Da hadde de mer hell med den grønne Ford Escorten. I tillegg har de knabbet et bilbatteri fra en fjerde bil på plassen og brukt det i Forden. De har virkelig stått på og jobbet utenfor her i natt, sier Gjerstad oppgitt.

Tyvegods i baksetet
I den smadrete Toyotaen ble også en stor flatskjerm funnet knust i baksetet.

- Det kan se ut til at de hadde mye tyvegods med seg, for gjerningspersonene har tømt Forden for ting før de stjal den, formodentlig for å få plass til sine egne ting, tror biloppretteren.

Også nabobedriften fikk en varebil stjålet natt til søndag. Trolig er det snakk om de samme tyvene. Foreløpig er ingen pågrepet i saken.

- Det vil bli opprettet sak, men ingen er tatt for tyveriene, sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt.

Vil ha kamera
Nå vurderer Gjerstad å sette opp overvåkningskamera utenfor verkstedet, for dette er ikke første gang de har fått besøk av uvedkommende nattestid.

- Vi opplever stadig vekk at ting blir stjålet utenfor her. Men det er jo både fordeler og ulemper med å sette opp kamera.

- Ulemper?

- Ja, da ser vi jo hvem det er, og enkelte her hos oss kan ha litt kort lunte, sier Gjerstad og ler en sarkastisk latter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag