Gå til sidens hovedinnhold

- Smilte fordi jeg levde

Kiki (7) overlevde over en uke i ruinene - og smilte gledesstrålende da han kom ut.

- Jeg smilte fordi jeg var ute - fordi jeg levde, sier Kiki Joachin (7) til thesun.co.uk.

Kiki ble reddet ut etter nesten åtte døgn under familiens sammenraste hjem. Onsdag ble han og søsteren Sabrina (10) gravd ut fra ruinene av redningsmannskaper fra New York politiet, og siden har bildet av den gledesstrålende guttungen gått verden over.

Se video av redningen nederst i saken!

Redd
Alle trodde de to var døde, og redningen ble tante Denival (29), som dro tilbake til bygningen for å lete etter personlige eiendeler. Hun hørte Kikis stemme - som ropte på mamma - og løp for å finne hjelp.

- Vi stanset alle tunge maskiner, lokaliserte hvor stemmene kom fra og begynte å grave i rasmassene, sier Larry Phillips i redningsteamet til expressen.se.

Kiki og Sabrina lå under sju meter med sammenrast mur og betong, og i alt 22 mann hjalp til i gravearbeidet. Vann og lys ble sendt ned til søsknene via en liten tunnel mannskapene fikk åpnet, og først etter fire timer var det mulig å få de to barna ut.

Men Kiki kjente ikke noen av sine redningsmenn, og turde ikke komme ut. Da ble tante Denival tilkalt, og da han så henne, brøt han ut i sitt strålende smil.

- Da han så ansiktet mitt, visste han at han var i sikkerhet.

Les redningshistorien om Mendji her og Anna her.

Døde ved siden av
Også lillebroren deres, tre år gamle Titie ble fanget under ruinene sammen med sine to eldre søsken. Han klarte seg ikke.

- Min lillebror lå ved siden av meg. Før han døde ville han ha vann. Han spurte om det onsdag, torsdag, fredag og lørdag, sier søsteren Sabrina, som gjorde sitt beste for å passe på sine to små brøde, til Sky News.

- Jeg er trist på grunn av søsknene mine, men jeg er glad fordi jeg er sammen med mamma, sier Kiki.

Av de seks barna i familien, døde tre i skjelvet. I tillegg til Titie, mistet også ni år gamle Yeye og 18 måneder gamle Didine livet. Mamma Odinel beskriver det som skjedde ettermiddagen 12. januar slik:

- Jeg holdt på å forberede middag, da hele den seks etasjer blokka raste sammen i løpet av sekunder. Vi var i nederste etasje, og jeg våknet under en haug med murstein og murpuss. Jeg ropte på barna, men fikk ikke noe svar. Jeg kunne se lag med betong på stedet der Kiki like før hadde sittet og gjort lekser sammen med søsteren. Jeg var sikker på at de var døde, sier hun til The Sun.

Hjemløse
Etter å ha ligget over en uke under skjelvruinene, er de to barna nå gjenforent med foreldrene og bror David.

- Da jeg trodde jeg hadde mistet dem, mistet jeg alt håp. Men nå er de funnet og jeg føler meg fornyet og styrket, sier faren til barna, Audinel Joachin.

Men midt oppi det som av flere er kalt et mirakel, er det også en annen side ved historien. Familien bor nå i en midlertidig leir og har mistet alt de eide. De har ikke fått hjelp, verken i form av husly eller mat og vann.

Det er anslått at 200.000 mennesker har mistet livet i det som er det verste jordskjelvet på 200 år i Haiti. 80.000 er så langt lagt i massegraver.

Nærmere 120 mennesker er gravd frem i live, mens mellom 1,5 og to millioner er blitt hjemløse.

Les: Hastemøte om Haiti-hjelp mandag

Les også: Desperate haitiere plyndrer barnehjem

Og les: - Kjøpte amputasjonssag på markedet

HTML EMBED
Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken