RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smink deg slankere

MARKERTE KINNBEN: Ikke alle er skapt med like vakker benstruktur som Gisele Bundchen. Men vi kan jukse oss til det.
MARKERTE KINNBEN: Ikke alle er skapt med like vakker benstruktur som Gisele Bundchen. Men vi kan jukse oss til det. Foto: Getty Images
Sist oppdatert:
- Du kan også få kinnben som Gisele Bundchen, sier makeupartist Charlotte Elveland.

(SIDE2): Hvis du gjerne vil miste synet av et par kilo ekstra i ansiktet, innen i kveld, så er det ikke så urealistisk som det kanskje høres ut.

– Ved hjelp av skyggeeffekter lagt på de riktige stedene, kan du sminke deg slankere, sier makeupartist Charlotte Elveland.

Hvis man vil at kroppen skal se slankere ut, går man gjerne i svarte klær. Det samme gjelder for sminke. Lyst fremhever, og mørk trekker tilbake.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Dobbelthake
For å skjule en dobbelthake kan du for eksempel bruke et solpudder, eller et mørkere pudder enn det du vanligvis bruker, for å skape konturer.

Pudderet burde ikke inneholde verken glitter eller varme undertoner.

– Sving kosten fra undersiden av øret ned til kjevebenene og videre til haken. Du må passe på å blende pudderet godt inn ved nakken, for å unngå skille, sier Elveland.

Dette lille trikset skaper en skygge, som gjør dobbelthaken mindre tydelig.

Hvis du ikke ønsker å bruke pudder, kan du gjøre prosessen enklere ved å bruke to forskjellige foundationer – en lys og en mørk.

LES MER: Slik skal du sminke deg nå

Kinnben
Hvis du ønsker deg tydelige kinnben, tar du først en highlighter – gjerne med skimmer i, helt på toppen av kinnbena.

Etterpå kan du bruke en rouge, eller en foundation, i en mørkere farge, og legge like under kinnbena. Dette vil gjøre benstrukturen din mer fremtredende.

Hvis du ønsker å blende sammen fargene, kan du legge en blush i en friskere farge, som fersken eller rosa, over det hele. Pass på å dus godt ut.

Det sies også et en brunfarge gjør at du ser slankere ut. Da kan man enten bruke solpudder, selvbruning, eller opprettholde en naturlig brunfarge.

Mindre nese
Start med ved øyenbrynene og dra en mørk skygge nedover, på hver sin side av nesen, og helt ned til nesetippen. Pass på å dra det godt nok ut, slik at du ikke ser linjer, men skygger. Ta et matt highlightingpudder, og dra det nedover midten av nesen. Da vil du få en tynnere og rettere nese.

– Har du oppstoppernese, kan du legge en mørk skygge under, da vil nesen se kortere ut, sier Charlotte.

Fremhev dine beste trekk
– Det er viktig å huske på at du ikke skal skjule deg selv, eller dekke til deg selv ved hjelp av sminke. Du skal fremheve deg selv! Trekk bort det du ikke liker, og fremhev det du er fornøyd med, sier makeupartisten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere