Gå til sidens hovedinnhold

Smink deg som stjernene

Stjernene viser hvordan du skal sminke deg i vår. Få tips og se bildene her.

(SIDE2): Liv Tyler er som en drøm i sin lekre sminke - med fokus på både lepper og øyne. Men husk, det er mange fallgruver. Vi gir deg de viktigste tipsene, og stjernenes yndlingssminke her.

Bli også inspirert av stylisten Jan Thomas her.

Store øyebryn
Stjerner som Scarlett Johansson og Adriana Lima legger fokus på store velformede øyebryn. Store øyebryn åpner opp ansiktet ditt, og gir mer glans i øynene.

Knallfarget lepper
Sandra Bullock og Liv Tyler går for knallfarget og sexy lepper. Den norske modellen Erin Curtin var modell da Side2 testet vårens heteste leppestifter. Modellen ble supersexy med knallrøde lepper. Bildene kan du se her .

Liv Tyler er en av få som kan legge fokus på både øyne og lepper, men Side2 anbefaler deg å ha svak farge på øynene til knallfarget lepper.

Kajal på våtkanten
Er det en ting Cameron Diaz absolutt ikke klarer seg uten, må det være en sort kajal. Skuespilleren legger ofte fokus på sterke øyne, og bruker alltid en sort kajal på våtkanten.

Kraftig øyeskygge
Det er få stjerner som bruker de knallfarget øyeskyggene du ser i parfymeriene - heldigvis, kan vi vel si. Du bør være forsiktig med knallrosa eller knallblå øyne. Scarlett Johansson bruker ofte en del øyeskygge, men går for naturlige farger. Brune nyanser med shimmer, er blant stjernens favoritt. Cate Blanchett og Kirsten Dunst liker mer sotete øyne, og går for grå og mørkebrune nyanser både over og under øyet.

For best effekt, bør du alltid bruke minst tre forskjellige farger på øyeskyggene. Følg gjerne de tre trinnene lenger ned på siden.

Naturlige lepper
Lindsay Lohan liker også å legge fokuset på øyenene, og bruker derfor en svak lys leppestift, eller bare en lipgloss.

Kajal på vippekanten
Angelina Jolie er opptatt av å ha en markert vippekant rundt øynene. Hun trekker også kajallinjen litt ut fra vippekanten.

Vippe-extensions
Eva Longoria klarer seg ikke uten sine forlengede øyevipper. Lange vipper som vipper oppover, åpner opp så øynene virker større. Vippe-extensions gir skikkelig dådyrøyne.

Bli inspirert av flere stjernebilder lenger ned på siden

Slik legger du en perfekt øyesminke:
Trinn 1: Basefargen
Denne fargen brukes til å lysne øyepartiet. Fargevalget bør være like lys eller en til to toner lysere enn hudfargen. Påføres over hele øvre og nedre øyelokk.

Trinn 2: Konturfargen
Konturfargen gir øyet dybde. For best effekt bør denne fargen være lik eller mørkere enn en naturlig farge. Konturen av øyeskyggen bør være mørkest i folden og blende utover. Det er viktig at du ikke blender for høyt. Legg øyeskyggen opp til omtrent midten mellom øyet og brynet, eller gjerne litt under midten. Sørg for å få øyeskyggen jevn, og lik på begge øyne.

Trinn 3: Highlight fargen
Highlight fargen bør aldri være lysere enn den lyseste fargen i øyet eller skarpene enn den skarpeste fargen i øyet. Highlight fargen legges på nedre øyelokk.

Kilde: Makeup guide fra GloMinerals

Les mer om mote og skjønnhet her:

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut