Sminke som pleier

Foto: (Crestock)

Babors nye sminkeserie tar kvinnen på alvor.

18.05.10 21:08

(SIDE2): De siste årene har mineralsminke-tilbudet nærmest eksplodert, og flere og flere sminkeleverandører lager egne mineralserier. Men ikke alle kaster seg på trendbølgen.

- I utgangspunktet skulle Babor komme med mineralsminke. Men ettersom ren mineral makeup kun kan komme i pulverform bestemte Peter Schmidinger (kjendisstylist og medutvikler av Babors nye sminkeserie) seg for å skape en pleiende makeupserie med makeup kremer og highlightere i kremform, forklarer pressekontakt for luksusmerket Babor, Jeanette Frøshaug.

Hun fortsetter:

- Det er mange mineral makeupserier på markedet, så etter nærmere vurdering syns Babor og Schmidinger at det ville være mer behov for en ny pleiende makeup, der ikke alle produktene er laget av kun mineraler, men også pleiende planteingredienser.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Pleiende ingredienser
Ekspertene strides om hvor bra mineralsminke egentlig er, og siden denne typen sminke har noen begrensninger både når det kommer til konsistens og farger, møter ikke denne typen sminke alle kvinners behov.

Les hele saken: Hvor bra er egentlig mineralsminke?

- Babors nye makeup er en videreføring av hudpleieproduktene med pleiende naturlige ingredienser. Når vi sier pleiende er det produkter som fukter, pleier, beskytter og tar vare på huden. Serien legger stor vekt på lys og skyggelegging for å få fram konturene i ansiktet. Vi jobber mye med highlight, rouge og bryn. I tillegg har vi foundationer spesialtilpasset de forskjellige hudtypene for å få det perfekte resultat. Babor makeup gir deg en strålende hud og en frisk look, påstår Frøshaug.

Kvinnenes egne valg
Og ikke nok med at Babor har laget en pleiende sminkeserie, de har i tillegg forhørt seg med sine potensielle kunder, for å avgjøre hva disse egentlig ønsker seg når de velger sminke.

Over hundre kvinner ble bedt om å ta med seg sitt favorittprodukt, og alle områder omkring makeup ble så diskutert.

- De snakket også om design, noen ønsker rund og blank, andre matt og firkantet. Derfor har Babor valgt en design der de kombinerer alle faktorene, sier Frøshaug.

Positive tilbakemeldinger
Det er ikke lenge siden Babor lanserte den nye serien, men allerede har de fått positive gode tilbakemeldinger på produktene fra Face Design Collection, som produseres i Milano.

- Markedet er mettet av mineralmakeup, disse produktene er ikke for alle og det vil alltid være behov for pleiende makeupserier med makekremer, pleiende mascara, leppestifter og lipglosser, opplyser Frøshaug.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.