RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SmithBarney: - Solid fra Yara

Sist oppdatert:
SmithBarney mener Yara leverte et solid resultat, men mener allikevel at selskapet er noe for dyrt å kjøpe. Les hvorfor
SmithBarneys kjemianalytiker Ruth Lucas har sett nærmere på tallene til Yara og må se at hennes egne estimater ble overgått.

I en oppdatering skriver Lucas at det var særlig innen oppstrøms-divisjonen (produksjon) at Yara imponerte.

- Her hadde vi undervurdert de sterkt økende ammoniakk- og ureamarginene på trass av høyere gasskostnader, skriver SmithBarney og fortsetter med at kontantstrømmen var meget sterk i kvartalet. Nettogjelden ble redusert med 676 millioner kroner over kvartalet.

SmithBarney skriver videre at selskapet har klargjort sin dividende-politikk, og at de gir ut mer utbytte enn de hadde forventet. SmithBarney var det mest pessimistiske meglerhuset hva angår forventninger til utbytte. De ventet 2,05 kroner per aksje mens fasit ble 2,25 kroner, som var langt under forventet på 2,68 kroner per aksje.

- Utsiktene er relativt gode, med gjødselpriser på et høyere nivå i dette kvartalet enn i første kvartal 2004 med en god balanse mellom tilbud og etterspørsel. Men energiprisene vil forstette å stige substansielt i førstekvartal, og forwardprisene indikerer at økningen vil fortsette utover året, skriver analytikeren i SmithBarney.

Smith Barney mener at en multrippel på 8,9 ganger inntjeningen er å strekke strikken for fair prising noe for langt, og skriver at de står på sin Hold-anbefaling med kursmål 77 kroner aksjen.

Yara er ned 2,30 prosent til 85 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere