RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SmithBarney bekymret for Statoil-sprekk

Sist oppdatert:
Meglerhuset Citigroup SmithBarney er bekymret over kostnadssprekken Statoil har på Kristin-feltet. Les hva de mener
I sitt daglige nyhetsbrev om oljesektoren trekker meglerhuset Citigroup Smith Barney frem kostnadssprekken på Kristin-feltet.

Statoil økte i går sitt kostnadsestimat med 1,9 milliarder kroner, eller 7 prosent av rammen, samt at en prosjektreserve på 500 millioner kroner er blitt bevilget.

I notatet skriver SmithBarney at kostnadsoverskridelser er noe man må leve med i oljeindustrien, men at de siste overskridelsene til Statoil begynner å se ut som en bekymringsfull trend.

- Vi estimerer at Statoils kontantmessige break even er rundt 32 dollar fatet, og selv om dette er bare bra med dagens oljepris, vil nye kostnadsoverskridelser eller kostnadspress kan man se denne prisen over det som er vårt langsiktige oljeprismål for brent-oljen, skriver analytikeren i notatet.

De skriver videre at Statoil har vært en meget god aksje, og har vært en av sektorens beste så langt i år.

- På trass av at selskapet mer eller mindre traff alle sine mål for 2004 er byrden av å levere målene for 2007 har allerede startet å vekte på selskapet. Noen heving av anbefaling på kort sikt er usannsynlig, skriver SmithBarneys oljeanalytikere som har en hold-anbefaling med kursmål 99 kroner aksjen.

Statoil er opp 0,46 prosent til 110.25 kroner aksjen fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere