RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SmithBarney nedgraderer Statoil

Sist oppdatert:
Meglerhuset SmithBarney anbefaler ikke lengre kundene å laste opp aksjer i Statoil ved toppsjef Helge Lund. Les hvorfor
I en oppdatering fra meglerhuset Citigroup SmithBarney fremgår det at Statoil kuttes fra en kjøpsanbefaling til en hold-anbefaling. Kursmål holdes uendret på 16 dollar aksjen, eller 100 norske kroner.

Årsaken til nedgradering er at det inntjeningsmomentum som drev aksjekursen oppover i 2004 er svært lite sannsynlig å gjenta seg i 2005.

De skriver også i en oppdatering til sine kunder at den sterke kontantstrømmen fra den hlye oljeprisen vil bli brukt til ekstraordinære utbytter samt en høyere investeringsgrad for de neste tre årene. Dette vil også føre til at selskapets strategiske fleksibilitet vil reduseres som føøge av dette.

- Selv om vi reduserer vår rating på Statoil så mener vi at selskapet er bedre enn Hydro, og tro på at selskapets langsiktige strategi er intakt og leverbar, skriver SmithBarney i en oppdatering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere