*Nettavisen* Nyheter.

Smitterekord i Sverige

The daily update on the coronavirus disease situation, in Stockholm, Sweden June 8, 2020. TT News Agency/Andres Wiklund via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN

REKORD: Sverige har satt en dyster rekord den siste uken, to uker etter at statsepidemiolog Anders Tegnell uttalte at Sverige var over smittetoppen. Foto: Andres Wiklund (TT / Reuters)

Smittetallene i Sverige skyter i været.

29.06.20 11:19

I forrige uke ble det registrert 9.094 nye smittetilfeller av koronaviruset i Sverige. Det er det høyeste antallet så langt under pandemien, viser tall fra WHO.

Det var danske TV 2 som først omtalte saken.

Samlet sett har landet nå registrert 65.137 smittede. For to uker siden uttalte statsepidemiolog Anders Tegnell at Sverige var forbi toppen.

– Det er helt feil at vi ikke har nådd toppen. Vi har nådd toppen. Når vi tester flere, får vi flere smittetilfeller, sa Tegnell om smittetallene, som altså i det siste har vist en økning.

Også på verdensbasis stiger smittetallene stadig:

Klikk på bildet for å forstørre. STIGER: Smittetallene på verdensbasis stiger stadig.

STIGER: Smittetallene på verdensbasis stiger stadig. Foto: Skjermdump (WHO)

I forrige uke sa Tegnell at myndighetene i Sverige hadde pekt på risikoen og kommet med råd i starten av koronautbruddet, men erkjente samtidig at de ikke hadde klart å nå ut med sitt budskap godt nok:

– Selvfølgelig skulle jeg ønske at vi hadde vært enda tydeligere og nådd ut enda bedre, sa han til Sveriges Radios sommerprogram «Sommar i P1».

– Vi trodde nok at vårt alderssegregerte samfunn ville tillate oss å unngå en situasjon som i Italia, der forskjellige generasjoner oftere bor sammen. Men det viste seg å være feil. Dødstallene økte dramatisk, sa Tegnell i programmet.

Så langt har 5.280 personer dødd i Sverige med koronaviruset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag