Totalt har 4694 personer i Sverige mistet livet etter covid-19-smitte. Det er en økning på 35 det siste døgnet, viser Folkhälsomyndighetens tall mandag.

Nyhetsstudio: Det siste om koronapandemien i Norge og verden

- Vi begynner nå å nærme oss 40 nye tilfeller i snitt per dag. Det er fortsatt altfor høye tall, men trenden at kurven er på vei ned, sa statsepidemiolog Anders Tegnell mandag om dødstallene.

Flere smittetilfeller

Det er så langt meldt om 45.133 smittetilfeller i Sverige.

Sist uke var det tre dager hvor antallet nye innrapporterte smittetilfeller lå over 1000 per dag. Fredag ble det registrert 1142 nye smittetilfeller, det høyeste på en dag så langt, viser Folkhälsomyndighetens tall.

Se tallene: Koronaviruset i Europa - ECDC-tall per 8. juni

En økende testing i primærhelsetjenesten gjør at antallet smittetilfeller i Sverige nå er økende.

- Vi kommer til å ligge på et nivå med flere tilfeller en periode, men på sikt innebærer dette bedre kontroll med pandemien i Sverige, sa Tegnell.

Regionen Västra Götaland er blant dem som har økt prøvetakingen radikalt.

Les også: EU-milliarder til koronarammede land

Har ledig kapasitet

2191 personer har hatt behov for intensivbehandling på sykehus siden koronautbruddet startet. 298 pasienter behandles per i dag på intensivplass på svenske sykehus. I landet sett under ett er det god intensivkapasitet, men det er store variasjoner.

Kan reise i hele Sverige i sommer

Reiserådene til svenske statsborgere denne sommeren er at de kan reise i hele landet fra og med 13. juni. De samme rådene som tidligere gjelder ellers for å begrense smittespredningen, holde på avstand, passe på hygiene og at de over 70 år bør holde seg hjemme.

Les også: Folkhälsomyndigheten svarer på Åkessons angrep: - Det er nærmest patetisk

I Norge er 8547 smittet (239 døde), i Danmark er 11.962 smittet (593 døde), i Finland er 7001 smittet (323 døde) og på Island 1807 smittet (10 døde), ifølge en oversikt mandag klokka 22.

Les også: WHO advarer mot å tro at pandemien er på retrett