*Nettavisen* Nyheter.

Smitteutbrudd etter seks dager lang busstur i Sør-Norge - trapper opp sporingsarbeidet

PÅ TUR I SEKS DAGER: Den seks dager lange turen startet tirsdag i forrige uke. Reisefølget har vært innom seks overnattingssteder på turen gjennom Østlandet, Dovre og Vestlandet. Passasjerene kom fra Jæren og var i alderen 67 til 84 år. (Illustrasjonsbilde).

PÅ TUR I SEKS DAGER: Den seks dager lange turen startet tirsdag i forrige uke. Reisefølget har vært innom seks overnattingssteder på turen gjennom Østlandet, Dovre og Vestlandet. Passasjerene kom fra Jæren og var i alderen 67 til 84 år. (Illustrasjonsbilde). Foto: Terje Pedersen (NTB)

33 personer har fått påvist koronasmitte etter å ha deltatt på en busstur i Sør-Norge med seks overnattinger underveis.

25.09.20 06:49

En person i Kvam kommune i Vestland fylke har fått påvist koronasmitte. Smittetilfellet har sammenheng med utbruddet blant et reisefølge på en bussreise i Sør-Norge, melder NTB.

Onsdag ble 14 mulige nærkontakter etter smitteutbruddet identifisert, og det er en av disse som nå har fått påvist koronasmitte, opplyser Kvam kommune på sine nettsider.

Smittesporingsarbeidet i kommunen blir nå utvidet, og nærkontakter til den smittede blir kontaktet, skriver Kvam kommune.

Les også: 53 nye koronasmittede i Oslo

Stoppet i Norheimsund

33 personer er koronasmittet etter å ha deltatt på en busstur i forrige uke. Ifølge NRK stoppet bussen innom Norheimsund i Kvam kommune i Hardanger, hvor nå en person har fått påvist koronasmitte.

Den seks dager lange turen startet tirsdag i forrige uke. Reisefølget har vært innom seks overnattingssteder på turen gjennom Østlandet, Dovre og Vestlandet. Passasjerene kom fra Jæren og var i alderen 67 til 84 år.

Økning i fem fylker

I uke 38 ble meldt 711 nye smittetilfeller mot 763 tilfeller i uke 37, viser FHIs siste ukerapport.

Det var en økning i antall meldte tilfeller siste uke i fem fylker (Innlandet, Agder, Møre og Romsdal, Rogaland og Oslo), mens fem andre fylker (Vestfold og Telemark, Viken, Nordland, Vestland og Troms og Finnmark) meldte om færre tilfeller enn uka før. (Se tabell).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.