Gå til sidens hovedinnhold

Smitteutbrudd på russisk tråler i Tromsø: - Vi har kontroll

Flere om bord på russisk fiskefartøy har testet positivt, men ingen nye påviste smittetilfeller blant befolkningen i Tromsø.

Flere om bord har testet positivt etter smitteutbrudd på russisk fiskefartøy, melder NRK. Kommunen jobber nå på spreng med å isolere de smittede.

Tromsøs ordfører Gunnar Wilhelmsen sa på pressekonferansen onsdag at situasjonen rundt fiskefartøyet er under kontroll:

- Vi har en situasjon med en russisk tråler der vi har fått prøvesvar. Det viser seg mange positive tilfeller, men det er en situasjon vi har kontroll på. En slik situasjon utgjør ingen risiko for Tromsø befolkning. Vi har plikt til å ta imot disse båtene, og vi vet akkurat hvordan vi skal håndtere dette.

Se pressekonferansen øverst i saken.

Wilhelmsen la ikke skjul på at det likevel er ressurskrevende å håndtere en slik situasjon.

Kathrine Kristoffersen, kommuneoverlege i Tromsø, opplyste at kommunen tirsdag registrerte 16 nye smittede, alle fra det russiske fiskefartøy.

- Det er ingen nye smittede i Tromsøs befolkning. Det er første gang sidenn 24. oktober at det ikke er noen nye smittede i Tromsøs befolkning, sa kommuneoverlegen.

Tirsdag ble et besetningsmedlem på det russiske fiskefartøyet som ligger til havn i Tromsø testet positivt på covid-19. Testresultater fra de andre om bord viser altså flere smittetilfeller om bord.

Besetningsmedlemmet fra Aquamarine ble natt til tirsdag fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge med mistanke om covid-19-sykdom.

Les også: 55.000 får nå en korona-spørreundersøkelse

Det er 42 personer i mannskapet, alle russiske.

– De oppholder seg om bord og får ikke gå i land inntil videre. Mannskapet transporteres i løpet av tirsdag bort fra båten og blir innlosjert på et egnet karantenested, sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen.

Besetningsmedlemmer som viser symptomer på covid-19, blir innlosjert ved koronasenteret i Kroken.

Kommunen har tirsdag også testet alle ansatte i Tromstun barnehage etter at et barn i barnehagen i helgen testet positivt på covid-19. Også disse prøvesvarene ventes onsdag.

Det samme gjelder rundt 30 personer ved voksenopplæringa. De ble testet etter at en elev i helgen testet positivt for covid-19.

Les: Ny studie med lovende funn om munnskyll og korona

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken