Gå til sidens hovedinnhold

Smittevernlege bekymret etter koronarekord i Stavanger på julaften

Det er registrert 36 nye smittetilfeller i Stavanger det siste døgnet, noe som er mer enn noensinne i pandemien. Det holdes beredskapsmøte 1. juledag.

Stavanger kommune opplyser at det blir holdt et møte i beredskapsledelsen klokken 12 1. juledag, og at det vil komme mer informasjon etter møtet.

14 av smittetilfellene som ble registrert julaften, har ukjent smittevei. Tre av smittetilfellene knyttes til taxi-bransjen.

Les også: Bjørn Guldvog med nedslående melding

Lille julaften ble det registrert 16 smittetilfeller i Stavanger, mens det dagen før var sju. Forrige uke ble det registrert 18 nye tilfeller, mens det så langt denne uken er registrert 66 smittetilfeller.

– Vi har hatt en kraftig økning de siste to dagene og sett at det har utviklet seg særlig i et somalisk miljø og familier. Nå jobber vi mest mot det, konsentrerer oss om å få ut informasjon og begrense utbruddet så godt som mulig, sier smittevernoverlege i Stavanger Runar Johannessen til VG.

Les også: Norsk helsetopp med beskjed til alle som er skeptiske til vaksinen

Flere av de smittede har vært syke lenge, noe som gjør smittesporingen mer krevende. Johannessen venter flere smittetilfeller i dagene som kommer.

– Vi er bekymret over situasjonen. Enn så lenge er det snakk om smitteklynger. Om vi får kontroll vil avhenge av hvor lang tid det tar å få oversikt, sier Johannessen.

I nabokommunen Sandnes er det meldt om ti nye smittetilfeller det siste døgnet. Det er det høyeste tallet siden det ble meldt om elleve 2. november.

Les også

Vaksinert sykepleier sjokkert over kollegaer: - Det er jo helt vanvittig

Kommentarer til denne saken