Smogpanikk i Paris kveles av kjøreforbud

Champs-Élysées, det mest kjente gatestrekket i Paris, er nesten to kilometer lang og som regel tettpakket med motorkjøretøy av ymse slag.

Champs-Élysées, det mest kjente gatestrekket i Paris, er nesten to kilometer lang og som regel tettpakket med motorkjøretøy av ymse slag. Foto: Illustrasjonsfoto

Paris innfører nå dramatiske tiltak for å få vekk den tunge smogen som har lagt seg over byen. Halve bilparken har fått kjøreforbud.

17.03.14 13:35

Alle biler med nummerskilt som slutter på partall, ble mandag bannlyst fra veiene i den franske hovedstaden. Om lag 700 politifolk ble utplassert ved i alt 60 veisperringer i byen for å håndheve forbudet, og tusener av forelegg på 22 euro, i overkant av 180 kroner, hver ble delt ut til miljøsyndere som brøt regelverket.

Elbiler, hybridbiler, drosjer, ambulanser, kjøreskolebiler, kjølebiler og biler med minst tre passasjerer ble unntatt for forbudet.

Forbudet kan bli forlenget til også å gjelde tirsdag, da med kjørenekt for biler med oddetall til slutt på nummerskiltet.

De akutte tiltakene kommer som en konsekvens av at luftforurensningen i Paris i fem dager i strekk har ligget over tillatt nivå.

Det statlige togselskapet SNCF kunne mandag morgen melde om stor trengsel på bytogene som følge av kjøreforbudet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag