*Nettavisen* Nyheter.

Sms-aksjon mot voldtektssiktet

Foto: Bjørn Tore Næss (Namdalsavisa)

Via sms oppfordres foreldre til å holde barna borte fra skolen.

Årsaken er at kommunen har gitt en voldtektssiktet mann et midlertidig botilbud i nærheten av både skole og barnehage.

- Vi har forståelse for at folk er bekymret. Samtidig mener vi at det ikke er en overhengende fare for at det skal skje nye lovbrudd, sier helse- og sosialsjef Morten Sommer til namdalsavisa.no.

Mannen slapp ut fra varetektsfengsel tidligere denne uka, og Namsos kommune har etablert et botilbud med kontinuerlig og tett tilsyn fra klokka 07 til 22.30 daglig.

- Tilsynet starter så tidlig, blant annet av hensyn til at det ferdes barn i området. I samarbeid med flere instanser har vi opprettet det vi mener er det beste tilbudet for alle. Samtidig dreier dette seg om et midlertidig botilbud. Vi jobber for å skaffe vedkommende et permanent botilbud, men det er umulig å si hvor lang tid det vil ta før det vil være på plass, sier Morten Sommer.

Helse- og sosialsjefen understreker at kommunen må ta hensyn til tre parter i en slik sak:

- For det første må vi ta hensyn til de fornærmede etter det som skjedde i sommer. Vi må videre ta hensyn til vedkommende som ble satt fri etter 12 uker i varetekt. Og så har vi sjølsagt også hensynet til allmennheten og lokalmiljøet. Det er vår utfordring å samordne disse hensynene, sier Sommer.

Ledelsen ved skolene og barnehagen som ligger nærmest mannens nye bolig, er orientert om saken.

- Skoleledelsen er også kjent med innholdet i sms-aksjonen. Foreldre som ønsker informasjon om hvordan kommunens tilbud er organisert, kan få det hos skolens ledelse, sier Morten Sommer.

- Er det grunn til at foreldre skal holde ungene heime?

- Nei, vi mener ikke det. Vi mener at faren ikke er overhengende for nye overgrep. Vi gjør det vi kan for å organisere et godt tilbud for alle parter og har i det arbeidet lagt vekt på å minimalisere mulighetene for at slikt kan skje igjen, sier Morten Sommer.

Les flere nyheter fra Nord-Trøndelag hos Namdalsavisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.