*Nettavisen* Nyheter.

Sms-ene du ikke bør sende

Foto: (Shutterstock)

Her er mobilmisbruket som kan føre til overdose for ham.

25.02.09 21:41

(SIDE2): De fleste jenter sender sms-er på samme måte som de blunker – hele tiden og uten å tenke over det. Ifølge flere eksperter har sms-ene tatt over for samtalen mellom mange par, skriver cosmopolitan.dk.

Overdose
Er man i tillegg forelsket, er det lett å sende både én og ti meldinger for mange til sin utkårede.

Men det kan bli for mange meldinger, enkelte ganger kan det faktisk føre til at forholdet surner fullstendig, ifølge den danske utgaven av kvinnebladet.

1. Etter den første daten
Sender du av sted en melding minutter etter at det første møtet deres er over, så ødelegger du for jaktinstinktet hans og dermed for moroa.

Vent til neste dag i det minste, det er jo heller ingen vits å virke desperat.

2. Når du er full
Alkometer på mobiltelefoner er ikke standardutstyr, og dermed er det ofte i fylla de sms-ene man angrer mest på sendes av sted.

Så dersom du står med en drink i ene hånd, så la være å skrive melding med den andre. Det er en grunn til at det dagen derpå, nesten uten unntak, ikke lenger virker som en like god idé å fortelle han hva du skal gjøre med han dersom dere var i senga nå...

Sexy blir det heller neppe med tanke på alle stavefeilene alkoholen stort sett medfører.

3. Når du er sint
Du har ikke hørt fra han på lenge, og irritasjonen din trenger bare en liten dytt før du sender i vei en melding med sinne og forbannelser. Fullstendig idiotisk.

Meldinger av typen «du ringer jo aldri» eller «hvorfor svarer du ikke», får deg bare til å virke usikker. Og selv om du er i et fast forhold, så la være – du får det ikke usagt igjen og det er umulig å bortforklare dersom han selv reagerer med irritasjon på maset ditt.

4. Ironiske meldinger
Ironi er vanskelig skriftlig, og det skal lite til før det i stedet oppfattes som aggresjon eller sarkasme. Meldinger av typen – «Herregud, så mye rart du sa i går!» oppfattes raskt som kritikk og mobbing, heller som et forsøk på å være morsom og vise at du synes han har bra humor.

Spar det til de gangene dere treffes fjes til fjes, og han slik kan se at du mener det på en positiv måte.

5. Sms-er han for n’te gang den dagen?
Er du i et fast forhold kan det altså fort bli slik at man bruker meldinger som kommunikasjonsform. Og det er absolutt ikke noe i veien å holde kontakten på den måten – men ikke overdriv.

Det fører fort til at man verken treffes eller snakker sammen så ofte som man ellers ville gjort. Spar derfor de detaljerte fortellingene om dine begivenheter til dere treffes.

Det kan jo være hyggelig å kjenne han som annet enn taster på mobiltelefonen.

Hvilke sms er det du angrer på? Kommenter og diskuter mobilmisbruket under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag