RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SMS ga børspause i PhotoCure (Ny)

Sist oppdatert:
Orion Analyse sendte i dag ut en SMS med anbefaling av Vidar Hanssons PhotoCure. Det gjorde at kursen steg så mye at det ble børspause. Her kan du se hvorfor Orion anbefaler aksjen
Det ble innført børspause i PhotoCure, etter at aksjen på få minutter steg 16 prosent til 52 kroner.

Grunnen er etter alt å dømme en SMS fra analysehuset Orion Analyse, hvor det fremgår at aksjen blir tatt inn i meglerhusets anbefalte portefølje.

Etter kort tid ble handelen startet igjen, og aksjen er nå opp 9 prosent til 49,20 kroner.

Analysesjef Stig Myrseth i Orion bekrefter overfor iMarkedet at SMS-en er sendt ut.

PhotoCure er et selskap som utvikler medisinsk teknologi for behandling av kreft og forstadier til kreft med blant annet spesiell belysning.

Aksjen har falt mye tilbake, både på grunn av store underskudd og en forsinkelse av USA-godkjennelse for et av selskapets hovedprodukter, Metvix.

- Vi tror at nyhetsstrømmen fremover vil være mer positiv, sier Myrseth til iMarkedet. Han tror USA-godkjennelsen vil komme.

Han understreker at aksjen er vanskelig å analyser, men mener den er interessant nok til at man kan ta en kalkulert risiko på å være med.

Han påpeker også at aksjen ikke har fått noe løft i et marked som ellers i økende grad har vært interessert i risikoaksjer.

Onsdag i forrige uke ble det innført børspause for å undersøke kursutviklingen i Inmeta. Også da var forklaringen at Orion hadde sendt ut en anbefaling på SMS.

Myrseth sier at alle abonnenter på Orions analysekonsept får SMS-varsling, og han mener det ikke er noe betenkelig i dette så lenge alle får melding samtidig og det ikke er basert på innsideinformasjon eller tvilsomme rykter.

Ifølge Myrseth har heller ikke Oslo Børs innvendinger mot denne varslingsmåten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere