RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SMS-meldinger ble roman

Sist oppdatert:
En roman på 332 sider, kun bestående av tekstmeldinger, ble nylig publisert i Finland.

Romanen bærer tittelen «De siste meldingene» og forteller historien om en oppdiktet leder som sier opp jobben, og reiser gjennom Europa og India. Eneste måten han holder kontakt med familie og venner på er via SMS.

Tusen meldinger
Meldingene og svarene hans – rundt 1000 til sammen – er listet opp i kronologisk rekkefølge. Romanen, som er skrevet av Hannu Luntiala, er spekket med grammatikalske feil og forkorteleser som vanligvis kjennetegner tekstmeldinger.

Forteller mye
- Jeg tror at en tekstmelding i bunn og grunn kan fortelle mye mer om en person enn det man kanskje skulle tro i utgangspunktet, sier Luntiala, som også er sjef for et databaseselskap som samler opplysninger om folk som bor i Finland. Det skriver cellular-news.com, som refererer AP News.

Sari Havukainen, talskvinne for det finske forlaget Tammi, sier at de vurderer å oversette boka til flere språk.

Også statsministeren
Finnene, som ivrig tar i bruk alle slags mobile dingser, har helhjertet akseptert SMS som et kommunikasjonsverktøy for selv de mest private temaer. Nylig skapte statsminister Matti Vanhanenen førstesideoppslag i tabloidavisene, etter at han angivelig skal ha gjort det slutt med kjæresten med en tekstmelding.

Denne saken er hentet fra Mobilen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere