RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
RINGVIRKNINGER: Avdelingsoverlege Anja Døssland Holstad var en av mange som ble mobilisert da Sykehuset Innlandet syntes å være avsender av den falske tekstmeldingen.
RINGVIRKNINGER: Avdelingsoverlege Anja Døssland Holstad var en av mange som ble mobilisert da Sykehuset Innlandet syntes å være avsender av den falske tekstmeldingen. (Oppland Arbeiderblad)

«SMS-spøk»: Du har kreft

Sist oppdatert:
Fikk melding fra sykehusets nummer.

Mandag mottok en kvinne i Gjøvik følgende tekstmelding: Du har spor av kreft, møt på sykehuset så fort som mulig, lød tekstmeldingen, med Sykehuset Innlandet tilsynelatende som avsender, skriver Oppland Arbeiderblad.

«Du er herved pliktig til å møte opp på Gjøvik sykehus Innlandet, så fort som mulig. Grunnet din forige undersøkelse, vi har nå funnet spor av kreft. Derfor ber vi deg møte opp i akkutten så fort du kan også viser du denne meldinger og sier person nr ditt, ta med deg saker for å bli innlagt. MVH Sykehuset Innlandet.»

Avsendernummeret var 06200, tilhørende Sykehuset Innlandet HF.

Kvinnen har tidligere hatt kreft, og for en tid tilbake var hun til undersøkelse ved gynekologisk avdeling.

Hun hadde fått svar på celleprøvene, legene hadde ikke funnet noe galt, og hun hadde slått seg til ro da tekstmeldingen kom.

- Tekstmeldingen iverksatte et stort apparat på sykehuset, forteller avdelingssjef Anja Døssland Holstad ved gynekologisk avdeling.

- Både i mottakelsen og ved vår avdeling. Ledelsen på sykehuset og i Brummunddal ble også koblet inn, i tillegg til politi. Etter en spørrerunde ble jeg trygg på at ingen leger ved min avdeling hadde sendt en slik melding, forteller Holstad.

Hun mistenkte fort utenforstående på grunn av meldingens karakter. Vår største angst var etterhvert at noen hadde hacket seg inn på journalsystemet vårt, det hadde vært svært alvorlig.

Vurderte å anmelde
- Sykehuset vurderte i går å anmelde seg selv, hvilket var den eneste muligheten for at Telenor kunne åpne for etterforskning av avsender, sier Holstad.

Heldigvis kom oppklaringen i tide. Senderen har vedgått sine synder overfor både kvinnen, sykehus og politi, og er svært lei seg.

Sykehusledelsen har vurdert saken nøye, men velger å ikke forfølge saken rettslig.

Saken la beslag på mye ressurser ved sykehuset mandag og tirsdag, og vi ser svært alvorlig på denne formen for spøk. Men ledelsen har akseptert beklagelsen og legger saken død, sier overlegen.

Flere nyheter fra Oppland Arbeiderblad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere