*Nettavisen* Nyheter.

SMS-tjeneste skal hindre ulykker

Foto: If Skadeforsikring (If Skadeforsikring)

Nå vil forsikringsselskapet tipse kundene om værforhold som kan føre til ulykker.

I desember begynner kundene til forsikringsselskapet If å motta gratis sms-ene som skal tipse om kommende kraftig snøfall, sterk vind og annet vær som har en lei tendens til å bringe med seg ulykker.

Hvert år rammes mange av ulykker på grunn av været. Assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i If Skadeforsikring sier at 13 prosent av bilistene involvert i ulykker på vinterføre kjører på sommerdekk, og at løse gjenstander som blåser gjennom luften hvert år fører til mange skader på hus. Det er disse ulykkene selskapet nå ønsker å forebygge.

Der du bor
- Varslene blir koblet mot Ifs kundebaser, og går kun ut til If-kunder som har bil eller hus i områder med alvorlige værvarsler, sier Henriette Berle Broch i Operational CRM Privat som har ansvaret for utsendelsene i Norge.

Det er først og fremst 150.000 kunder med bilforsikring og 250.000 med husforsikring som vil motta meldingene.

- Vi håper selvsagt at SMS-varsel om snøfall og ekstremvind vil virke skadeforebyggende. Dette gir dem muligheter til å tenke forebyggende og alternativer i tilfelle det skulle komme store snøfall eller sterk vind. Det kan være å sette bilen inn i garasjen, og forberede seg på å reise kollektivt eller feste løse gjenstander utenfor huset. If-kunder med bil og bygning forsikret i If er målgruppen for SMS-varsler, sier Gunnar Ove Jensen i Concept Developement, som har hatt ansvaret for å utvikle den norske løsningen.

I Sverige har sms-tjenesten allerede vært en stor suksess blant kundene. Kundene vil maks få én sms i døgnet. De sendes ut ved ulike værscenarioer knyttet til området der den enkelte kunde bor.

Høy terskel
- Vil dette kunne få konsekvenser for eventuelle forsikringsutbetalinger etter slike ulykker som skjer til tross for sms-varslene?

- Nei, dette får ingen slike konsekvenser. Dette skal kun være et tilbud til kundene, forsikrer Vennesland.

I første omgang vil værvarsel via sms gå ut når det er meldt over 25 sekundmeter vind. Det tilsvarer sterk vind eller kraftigere.

Ved første snøfall over 5 centimeter får bilforsikringskundene et pip i innboksen. På kysten følger varslene ved varsel om minimum 10 centimeter snøfall. I innlandsfylkene er grensen hevet til 15 centimeter snøfall.

- Noe av hensikten er at varslene først skal tikke inn på mobilen når det varsles kraftig vær og vind. Dette for å unngå at våre kunder blir bombardert med varsler, og for å sikre at varslene oppleves som relevante og riktige, sier Broch.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.