RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SMS verre enn TV

Foto: Milan Vasicek (Getty Images/Hemera)
Helseskadelig for tenåringer å sende SMS etter leggetid.

(SIDE2:) Ungdom som sender SMS og e-post etter at de har gått til sengs har oftere søvnproblemer og humørsvingninger, viser ny studie.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Så mye «tekster» ungdom
Et amerikansk forskerteam fra «JFK Sleep Centre» i New Jersey undersøkte søvn- og tekstmeldingsvaner til 40 personer i alderen åtte til 22 år.

Personene i studien sendte i gjennomsnitt 33,5 SMS eller e-post hver natt til 3,7 personer, melder DailyMail.

Meldingene ble sendt mellom ti minutter og opptil fire timer etter at personene var gått til sengs for kvelden. Gutter surfet oftere på nettet, mens jenter gjerne ringte venner eller sendte tekstmeldinger.

Begge kjønnene ble vekket cirka en gang om natten på grunn av tekstmelding eller e-post. Det viste seg at som følge av dette slet 77 prosent med å klare og sovne.

- Foreldre må ta ansvar
Studien konkluderer blant annet med at det å bruke telefon eller data etter leggetid hadde sammenheng med humørsvingninger, ADHD, angst, depresjon og lærevansker.

Forskerne bak studien mener foreldre bør sette grenser på når ungdom får lov til å bruke mobiltelefon og data. Sistnevnte bør også flyttes ut av soverommet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere