*Nettavisen* Nyheter.

Smugler luksusbåter

Tollvesenet i Vest-Norge har beslaglagt fem luksusbåter som ble forsøkt smuglet inn i landet.

Fire personer er anmeldt til politiet for smugling etter at båtene ble innført uten at eierne meldte fra til Tollvesenet. Slik unngikk de å betale avgifter på luksusbåtene, ifølge toll.no.

Tollrevisorene i Bergen og Stavanger startet høsten 2005 opp en aksjon som retter seg mot personer og firma som importerer båter. Foreløpig har de oppdaget fem båter hvor eierne ikke har meldt seg for Tollvesenet når de ankom Norge.

Båtene er i størrelsen 31 til 56 fot, og har en verdi fra 700.000 til sju millioner kroner. Båtene er begjært inndratt.

Tollrevisorene har også avslørt mer enn 50 saker hvor det er oppgitt for lav verdi ved innførselen. Dette har resultert i beregning av tilleggsavgifter for flere millioner kroner.

- Vi har hatt mistanke om at en del oppgir for lav verdi når de fortoller båtene sine. Vi har derfor kontrollert en del importer mot de beløpene som er overført til utlandet, sier regiondirektør Ivar Sletten i Tollregion Vest-Norge i en pressemelding.

Ved kjøp av båt i utlandet plikter eieren å melde fra til Tollvesenet ved ankomst til Norge. Oppdager tollerne en ufortollet båt kan denne beslaglegges.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.