Smuglersaken: Nærkamp i båten før skyting

Ålbæk/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Da skytingen mellom dansk politi og de smuglersiktede nordmennene startet i Ålbæk, var politimannen allerede om bord i den norske båten, ifølge granskningen.

08.01.13 16:44

Det opplyser direktør Kirsten Dyrman i Uafhængige Politiklagemyndighet (DUP) til nyhetsbyrået Ritzau. DUP tilsvarer Spesialenheten for politisaker i Norge og gransker skytingen der en 49-åring nordmann ble skutt av dansk politi søndag kveld.

Kort tid før skytingen begynte, hoppet en betjent fra AKS, spesialstyrken til det danske etterretningspolitiet, fra en dykkerbåt og over i nordmennenes båt, ifølge DUP.

- En AKS-betjent hopper over i båten etter at de har kjørt inn i den og smadret motorene. Han hopper over og blir deretter skutt, forteller Dyrman.

Etter kort tid med nærkamp skjøt den norske mannen ifølge politiet først og såret tjenestemannen med to skudd i lysken. Politiet besvarte skuddene og drepte den norske 49-åringen med skudd i hodet og brystet. Skuddene traff og såret også en norsk 27-åring. Han ble tirsdag operert i Aalborg, ifølge VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.