Gå til sidens hovedinnhold

Smuglet 0,5 kg heroin i magen

Politiet tror profesjonelt nettverk står bak.

BERGEN (BA.no): For en knapp uke siden ble en vestafrikansk mann stoppet i tollen på Flesland.

Etter nærmere undersøkelser, viste det seg at mannen smuglet nærmere 0,5 kg heroin i magen.

- Mannen har tidligere søkt om asyl i Norge, men har fått avslag og har blitt uttransportert, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til BA.no.

Pågripelsen førte til en videre opprulling i saken.

Etterforskningen, blant annet gjennom undersøkelser av telefonen mannen hadde på seg, ledet politiet til en leilighet i sentrum.

Her ble ytterligere tre personer, to menn og én kvinne, pågrepet i saken. Alle har opprinnelse fra Vest-Afrika. Ytterligere 483 gram heroin ble funnet i leiligheten.

- Vi tror at heroinen var innført med tanke på salg i bergensområdet. Én kilo heroin har stor gateverdi, og vi tror dette er profesjonelle personer innenfor innførsel av heroin, sier Christoffersen.

- Profesjonelle
Mandag ble mannen som ble stoppet på Flesland varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Fredag blir de tre andre i saken fremstilt for varetektsfengsel.

Blant annet knytter pengeoverføringer disse personene til den pågrepne på Flesland.

- Vi tror at dette er profesjonelle aktører og vi tror ikke at disse har operert alene. Det kan bli flere pågripelser, sier Christoffersen.

Ingen av de pågrepne har oppholdstillatelse i Norge, og flere av dem har blitt uttransportert tidligere.

- Frustrerende
- Dette er et typisk bilde. Til tross for at de har fått avslag og har blitt uttransport, kommer de enten tilbake i skjul, eller gjennom at de skaffer seg nye papirer. Dermed pågriper vi de samme igjen og igjen. Det er frustrerende, sier Christoffersen.

- Det er mye penger i heroin og i norske borgere har høy kjøpekraft. Dermed er det attraktivt å komme til Norge for å selge dop.

Ett gram heroin i Bergen selges for mellom 700 kroner og 1200 kroner, avhengig av tilgangen og renheten på stoffet. Med andre ord kan én kilo heroin ha en gateverdi på rundt millionen.

De fire personene, som alle er i 30 årsalderen, er siktet for brudd på straffelovens paragraf 162, som går på profesjonelle narkotikaforbrytelser, og kan risikere mellom tre og 15 års fengsel.

Denne saken er levert av BA.no.

Kommentarer til denne saken