RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smuglet på vei til rettssak

Sist oppdatert:
På vei fra Litauen til Bergen for å møte i tyverirettssaken mot dem, smuglet far og sønn likesågodt med seg både røyk og sprit over grensen.

Dermed hadde påtalemyndigheten nok et punkt som måtte behandles under rettssaken i Bergen tingrett i slutten av forrige måned.

Påtok seg skylden
I løpet av en helg i mars i år var far og sønn særdeles aktive i Bergen, sammen med to andre litauske menn. Mens de to kameratene gikk hardt til verks i boliger og biler, der de stjal alt fra påhengsmotorer, pc'er, flatskjermer, elektriske artikler og stereoanlegg, var far og sønn påtenkt rollen som transportører av tyvegodset tilbake til Litauen.

Firerbanden ble imidlertid stoppet da politiet pågrep dem på Midttun campingplass, hvor de bodde sammen i en hytte. Kameratene påtok seg all skyld for innbruddene og ble dømt til seks måneders fengsel. Samtidig benektet de at far og sønn hadde noe med tyveriene å gjøre. Påtalemyndigheten betvilte dette og ville også ha de to mennene på 40 og 21 år i fengsel.

Smuglet røyk og sprit
Tiltale ble tatt ut og de utviste mennene måtte komme tilbake til Bergen for å forsvare seg i rettsaken. Men da de skulle gjennom tollen, viste det seg at far og sønn hadde en velfylt koffert. I den ble det funnet 29 og en halv kartonger med sigaretter i tillegg til 3,7 liter sprit over kvoten. Varene ble konfiskert på stedet.

Uten å mukke innrømmet de smuglingen i retten. Men tyveriene, derimot, benektet de steilt for å hatt befatning med. Men i og med at alle fire menn hadde bodd sammen på campingplassen og tyvegodset ble funnet i en varevogn 40-åringen disponerte, valgte retten å tro at begge hadde medvirket til tyveriene.

De tidligere ustraffete mennene kan imidlertid fortsatt pleie familielykken i det fri. Den ubetingete delen av straffen på fem måneders fengsel, hvor 90 dager ble gjort betinget, er allerede ferdigsonet i varetekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere