Gå til sidens hovedinnhold

Smuglet sigaretter i reservehjulet

15.960 sigaretter fant tollerne i trailerens reservedekk.

Nå er sjåføren av doningen, en litauisk statsborger i begynnelsen av 40-årene, dømt til 45 dager betinget fengsel for smuglingsforsøket, samt å måtte betale en bot på 10.000 kroner til statskassa.

Les saken i Nordlys her

Det var en søndag ettermiddag i juni i år mannen passerte tollstasjonen Bjørnfjell i grønn sone. Han kom da fra St. Petersburg i Russland og var på vei til Stokmarknes for å hente et parti fisk. Deretter skulle han tilbake til Russland.

Han ble etter grensepasseringen stanset av tollerne, som så foretok kontroll av vogntoget ved hjelp av scanningsutstyr. I et reservedekk under semitraileren fant man 15.960 sigaretter, mens det inne i veggen i bilens førerhus ble funnet 1.720 sigaretter. Sigarettene, 17.680 i tallet, ble beslaglagt av tollvesenet.

Erkjente straffskyld
Dagen etter erkjente sjåføren straffskyld overfor politiet. Han fortalte at sigarettene i førerhuset var hans, mens partiet i reservedekket tilhørte en annen.

Uansett erkjente han straffskyld for forsøk på ulovlig innførsel av hele partiet.

Fjerde gangen
Ved straffeutmålingen har Ofoten tingrett lagt vekt på at det dreier seg om et relativt stort parti sigaretter. Samlet avgiftskrav ville vært på 48.731 kroner.

Det talte heller ikke til mannens fordel at han tre ganger tidligere er bøtelagt for tilsvarende overtredelser av tolloven.

Les flere saker fra Nordlys her

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?