RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Smuler i boet etter Norex Group

Sist oppdatert:
Seismikk-gründer Kjell Finstads (bildet) Norex Group er konkurs så det holder. Gjelden er på en halv milliard. Verdiene er 300.000 og en brukt Mercedes. Største långiver er Nordlandsbanken
Kjell Finstad, som har stått sentralt bak oppstarten av både TGS NOPEC og GGS, gikk dundrende konkurs med sitt private selskap Norex Group.

Nå får han så hatten passer av bobestyrer, melder Finansavisen.

- Det er sterkt kritikkverdig at Norex Group ikke hadde et revidert regnskap for 2001 eller regnskapstall for 2002 da konkursen ble åpnet, sa bobestyrer Ståle Sommernes i innberetningen til Ytre Follo skrifterett i går, melder avisen.

Beretningen viser at Finstad puttet inn totalt 250 millioner kroner i resultatløs utvikling av et 3D-seismikkprogram i USA. Dette ble finansiert med eiendomssalg, samt lån med pant i GGS-aksjer.

Det kan se ut som Finstad satset alt på ett kort for å gjenta suksessen fra oppstarten av NOPEC, senere TGS NOPEC, da han kjøpte 2D-seismikken til PGS for 205 millioner, hvorav 204 millioner var lån.

I 1998 var Finstad god for 700 millioner kroner.

Nå består boet i Norex Group av en foreløpig anslått gjeld på 500 millioner kroner. Foreløpig er det funnet følgende verdier: 300.000 kroner i likvider, pluss en mulig etterbetaling på 4 millioner kroner. Samt en brukt Mercedes.

Største kreditor er, som i Finance Credit, Nordlandsbanken, med 58 millioner kroner. Fokus Bank har lånt ut 40 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere