*Nettavisen* Nyheter.

Snadder på dunken til grillfesten

Rødvin er mer populært enn noen gang på Vinmonopolet. Foto: (Thinkstock)

Tips til god rødvin på boks.

07.06.12 09:42

(SIDE2): Grillsesongen er over oss, og hva er vel enklere enn å ta med seg en treliter med rødvin ut i det fine været?

Side2 har testet en del gode BIB-varianter, og her er noen av våre favoritter til sommersolen. Alle passer glimrende til grillmaten!

Outback Cabernet Sauvignon Petit Verdot 2011, Australia
(#97244, kr 350) Poeng: 81

Dyp mørk rød på farge. Dufter av urter, litt vanilje og mørke modne bær. Saftig på smak, med lang, bløt og varm ettersmak. God fylde og fin syre. Fruktig med deilige røde bær i finish.

Klikk på bildet for å forstørre.

Laget på 55% Cabernet Sauvignon og 45% Petit Verdot.

Mas De Mas, Rhône, Frankrike
(#94782 , kr 358) Poeng: 83

Dyp blårød på fargen. Søtlig aroma preget av mørke bær, lakris og litt sjokolade. Fruktig og deilig på smak, gode tanniner, saftig og med lang og god fylde. Laget på hovedsakelig Syrah og Grenache med noe Mourverde.

Denne var en nyhet på flaske i 2010, som tok helt av på grunn av pris og ble en storfavoritt under sommerens slipp den gang. Nå er den altså å finne i treliters BIB, og det er nok mange glade for. Treliteren finnes som en del av bestillingsutvalget på Vinmonopolet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Guicciardini Vino Rosso, Italia
(#94465, kr 394) Poeng: 80

Dyp rød på farge. God aroma preget av mørke røde bær, krydder og litt fat. Smak: God fruktighet, fin syre og fylde. Bløt med varm finish med preg av krydder og røde bær.

Laget på 60% Sangiovese og 40% Merlot.

Treliteren finnes som en del av bestillingsutvalget på Vinmonopolet.

Goats do Roam, Sør-Afrika
(#55375, kr 360) Poeng: 82

Denne vinen kommer fra en spennende vingår i Sør-Afrika, like utenfor Cape Town. Vingården har mange godbiter i utvalget, og har blitt tatt svært godt imot av norske vinelskere de siste årene. Da BIB-en kom på markedet i fjor, ble den raskt en stor hit og favoritt blant de aller fleste vinanmeldere. Side2 er intet unntak.

Mørk blårød på farge. Søt aroma er preget av mørke bær, plomme og litt vanilje. Fruktig og rundt med god fylde og fin syre. Lang og varm ettersmak.

Klikk på bildet for å forstørre.

Laget på en blanding av Shiraz, Pinotage, Cinsaut, Grenache og Gamay Noir.

Maximo Trionfo Rosso Veneto 2010, Italia
(#95255, kr 374) Poeng: 81

Dyp rød på farge. Dufter av kirsebær og jordbær. Fruktig og fyldig smak, med lett urteaktig i slutten. Fast ettersmak med gode, tørre tanniner.

Laget på 85% Corvina og 15% Merlot.

Angiolo Puccini Rosso Toscana Organic,Toscana, Italia
(#80270 , kr 260) Poeng: 83

Helt dyp rød på farge. Kraftig aroma av mørke røde bær, lett av sjokolade og krydder. Bløt og saftig med deilig friskhet. Lang og fruktig ettersmak.

Laget på 85% Sangiovese, 5% Colorino, 5% Malvasia Nera og 5% Ciliegiolo.

Puccini Piccanti,Toscana, Italia
(#55930 , kr 350) Poeng: 82

Dyp rød på farge. Sval aroma av røde bær og fat. God fruktighet, med fin sødme og god fylde, tørr og lang avslutning.

Laget på 70% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon og 10% Merlot.

Vinen er en del av bestillingsutvalget på polet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Litt på siden...
En av de litt særere nyhetene under vårens vinslipp var en todelt treliter vi bare må ta med.

One and Another Syrah Montepulciano 2011, Italia
(#97245, kr 380)

Et litt morsomt påfunn - en treliter med en helt ny vri altså. Dunken er delt i to, med en del 100% Montepulciano og en del 100% Syrah. Så her er det bare å velge og vrake i sin favoritt.

Syrah-delen dufter tungt av solbær og kirsebær. Saftig og varm på smak, med lett finish. Montepulciano-delen dufter av mørke røde bær med preg av kirsebær. Saftig med mye tanniner, tørr og varm ettersmak.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.