*Nettavisen* Nyheter.

Snakk om å avsløre seg selv!

Foto: Hilde T. Kolberg (Nettavisen)

Fyllekjøreren meldte sin ankomst med bravur.

(iBergen.no) Han gjorde jobben usedvanlig enkel både for politiet og domstolen. Nylig ble han dømt i Bergen tingrett for fyllekjøring.

Hørte bilfløyte
29-åringen var på byen en julikveld 2008. Etter å ha drukket øl og tequila, kjørte han sin egen bil hjem til boligen hans på Laksevåg.

På en altan i nabolaget hans satt en av naboene hans og røykte da hun hørte en vedvarende fløytelyd nærme seg. Hun kunne se 29-åringen komme kjørende nedover bakken, mens bilfløyten gikk.

Han parkerte bilen, åpnet bildøren, lente seg ut og kastet opp.

Visste ikke hvor han bodde
Det fikk naboen til å gripe til telefonen og varsle politiet, før hun selv gikk ut til fyllekjøreren. Han sa da til henne at han ville hjem og spurte om hun visste hvor han bodde.

Kort tid etter kom en politipatrulje til stedet og pågrep mannen. En blodprøve tatt en time senere viste at han hadde 1,58 i promille.

Skyldte på pirattaxisjåfør
I retten nektet 29-åringen straffskyld og forklarte at bilen hans var blitt kjørt av en pirattaxisjåfør han betalte 500 kroner for å kjøre bilen hans hjem.

Den forklaringen kjøpte ikke retten.

I stedet ble han dømt til fengsel i 18 dager, samt en bot på 33.500 kroner.

- Sterkt påvirket
«I skjerpende retning legger retten vekt på at tiltalte har kjørt bil gjennom trafikkerte gater i Bergen sentrum og senere i et trangt boligstrøk på Laksevåg i sterk påvirket stand.» heter det i dommen.

Han mistet også førerkortet i to år.

Les flere nyheter på iBergen.no

Annonsebilag