RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snakker om livet

Sist oppdatert:
De store spørsmålene står i fokus når Tonje Steinsland møter seks kjente mennesker til personlige samtaler.

Torsdag er det duket for sesongpremiere på ”Tonje Steinsland møter..” på TV 2. I de seks programmene som skal sendes i høst får vi se Tonje møte Eli Rygg, Dagfinn Enerly, Truls Frogner, Fabian Stang, Anna Wahlgren og Kristoffer Joner.

- De seks har ulik bakgrunn og kommer fra forskjellige deler av samfunnslivet. Fellesnevneren er at de har evnen til å fortelle og reflektere over livet sitt på en slik måte at samtalene også blir relevante for andre mennesker, sier Tonje.

Maskefall

Samtalene med Tonje Steinsland er ikke intervjuer i vanlig forstand. Journalisten stiller uten en liste med spørsmål, og åpner i stedet for refleksjon og dybde.

- Jeg er bare så lei av intervjuer der intervjuobjektene spiller rollen som seg selv og fremfører innøvde svar. Å snakke sammen på ordentlig åpner for langt flere dimensjoner i samtalen, sier Tonje.

I møtene med menneskene bruker Tonje sin egen bakgrunn og egne erfaringer. Ved å være seg selv gir hun også samtalepartnerne anledning til å ikke tre inn i en rolle. Å stille uten en blokk å gjemme seg bak krever også tilstedeværelse.

Eksistensielle spørsmål

I det første programmet som sendes 10. august treffer Tonje Eli Rygg. Kvinnen som ble hele Norges barne-TV-tante da hun var programleder i ”Portveien 2”, forteller blant annet om en ungdomstid preget av morens død og skammen over å bli gravid som 17-åring.

I det andre programmet snakker fotballspilleren Dagfinn Enerly om livet etter ulykken der han brakk nakken under en fotballkamp i fjor høst.

Truls Frogner, konserndirektøren i Manpower som har fått diagnosen uhelbredelig kreft, har gjennomgått en forvandling som menneske etter at han fikk vite at han har kort tid igjen å leve. Ham får vi treffe i seriens tredje program.

Det å være menneske

Dersom Tonje Steinsland gjennom sine samtaler kan gi seerne noen tanker om hva det vil si å være menneske, har hun nådd målet sitt.

- Hvis vi bare kan gi folk en dråpe erkjennelse de kan bruke i sine egne liv, er det fantastisk, avslutter hun.

Har du innspill, ris eller ros til reporter Tonje Steinsland? Send en epost til tonje.steinsland@tv2.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere