Gå til sidens hovedinnhold

- Snakket han sant?

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ble kjørt på politikutt i spørretimen.

Høyre-leder Erna Solberg gikk rett i strupen på regjeringens justispolitikk da Jens Stoltenberg stilte i den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag. Hun pekte på at kriminaliteten øker på områder som er uavhengige av politiets aktivitet og at mindre politiaktivitet i forhold til narkotikakriminalitet fører til at flere narkotikaforbrytelser forblir ustraffet.

Hun viste også til presseoppslag om at IKT-investeringer i politiet medfører til at politiet må kutte stillinger, f.eks. må Hordaland politidistrikt kutte 72 stillinger og Asker og Bærum politidistrikt 50 stillinger. VG meldte i helga at politiet må kutte til sammen 360 stillinger.

- Justisminister Knut Storberget sa at politiet skulle få 1100 nye stillinger i 2010. Snakket han sant? spurte Solberg.

- Totaltallene
Stoltenberg svarte at her må man se på «totaltallene» og pekte på at justisbudsjettet er styrket med 1,3 milliarder kroner i 2010. Han sa videre at kapasiteten ved Politihøgskolen er doblet i forhold til hva den var da Solberg selv satt i regjering.

Solberg var ikke fornøyd med svaret.

- Regjeringen har ikke tatt høyde for IKT-investeringen. Snakket Storberget sant? spurte Solberg igjen.

- Ikke sikkert
Stoltenberg svarte at det er «ikke sikkert i dag» hva som blir de endelige tallene for 2010 hva gjelder antall politiansatte.

- Vi gir rom for å trappe opp. De endelige tallene får vi senere, svarte han.

Stoltenberg ga også uttrykk for at tallene som stillingskutt som har kommet i pressen er omstridte tall.

- Skylder på pressen
Frps Per Sandberg sa at han mener Stoltenberg bør være mer ansvarlig overfor situasjonen.

- Jeg ser at han skylder på pressen. Det ble lovet 1100 nye politistillinger i fjor høst. Den økningen er ikke reell, sa Sandberg.

Stoltenberg forsvarte seg med at hans regjeringen bevilger mer penger til justisfeltet enn noen gang før, utdanner flere politifolk enn før, forbedrer teknologien til politiet og omorganiserer for at politiet skal bli bedre.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken