Gå til sidens hovedinnhold

Snakket om død og kjærlighet i Nidarosdomen

Trondheim/Oslo (NTB): Kronprinsesse Mette-Marit fortalte om hvordan salmer gir henne kontakt med gud, og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) snakket om Kabul-angrepet foran 1.100 publikummere i Nidarosdomen.

Kjærlighetssamtalen ble holdt under åpningsdagen til Olavsfestdagene i Trondheim og har i lang tid vært utsolgt. Samtalene med utenriksministeren og kronprinsessen ble ledet av stortingsprest Per Arne Dahl.

Kronprinsessen fortalte til de frammøtte at hun finner mye hjelp i salmeboka

- De setter meg selv og livet mitt i sammenheng, sa Mette-Marit, som hadde fått arrangørene til å hente inn jazzvokalist Solveig Slettahjell til blant annet å synge «Tårnhøye bølger går», skriver Adressa.no.

- Den salmen knytter meg så sterkt til havet. Min identitet som sørlandsjente er knyttet til å være i båt, ved et svaberg, på sjøen. Når horisonten buer seg er jeg på mitt mest levende. Da tenker jeg: Trenger vi egentlig en katedral? Jeg møter gud der, sa kronprinsessen.

Utenriksministeren mintes de dramatiske hendelsene på Hotel Serena i Kabul i 2008, der Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen ble drept, mens Støre søkte tilflukt i kjelleren.

- Jeg var redd for å bli utsatt for noe jeg ikke hadde kontroll over. Jeg var ikke redd for å dø. Men jeg var mer redd i ettertid, sa Støre onsdag kveld. (©NTB)

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin