*Nettavisen* Nyheter.

Snakket ut om livet med Sven O.

Renate Barsgård stiller i Studio 5 sammen med Ingar Helge Gimle, som skal spille Sven O. Høiby i den nye filmen. Mina er en av programlederne. Foto: Roy Darvik (FEM)

- Han var som en bestefar for meg, sier Renate Barsgård.

09.09.09 11:13

(SIDE2:) Renate Barsgård er eksstripperen som var gift med Sven O. Høiby i tre måneder i 2005. Tirsdag kveld stilte hun opp i det som ifølge henne selv er sitt siste intervju om tiden med Mette-Marits pappa.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Det er jentene i Studio 5 som fikk 38-åringen på besøk i forbindelse med at Håvard Mælnes' bok «En helt vanlig dag på jobben» skal filmatiseres. Boka som omhandler Mælnes' tid som journalist i Se og Hør, går i detalj om journalistens nære forhold til Høiby og tiden rundt giftermålet.

- Ekteskapet var jo en bløff som Se og Hør betalte for, sa Barsgård.

- Jeg og Sven O. var aldri kjærester. Vi bodde aldri sammen og han var mer som en bestefar for meg, fortalte hun i programmet.

Både snill og streng
Hun sa at Mette-Marits far kunne være veldig snill og en god person å prate med, men at han også kunne være både sta og streng.

- Jeg måtte gi beskjed om hvor jeg va- hver dag. Fikk han ikke tak i meg, så ringte han til meg eller til min mor for å finne ut hvor jeg var.

Medmenneskelighet
Ekteskapet varte bare i tre måneder før Renate søkte om skilsmisse, en skilsmisse Sven O. var uvillig til å skrive under på. Allikevel var Barsgård en av dem som satt ved hans side på det aller siste før han døde.

- Det var jo medmenneskelighet. Det var jo ikke så mange som stilte opp for han da, sier hun.

Se Renate Barsgård fortelle

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.