RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snapping hip

Foto: Trening.no (Trening.no)
Smerter og klikking i hoftene kan være såkalt «snapping hip».

(Trening.no:) Mange har ulike ”vondter” i hotferegionen. Dersom smertene sitter på utsiden av hofta, og det forekommer ofte godt hørbare klikk ved bøye- og strekkebevegelser i kneet, kan det være ”snapping hip”.

Det er en tilstand der bindevevshinnen på utsiden av hoften er for stram, og det kommer derfor et knepp (snap) ved bevegelse. Denne diagnosen tar man ved vanlig klinisk undersøkelse; det er ikke nødvendig med noen spesialundersøkelser.

Les også:
Hvilke skader er mest vanlige hos syklister?
Hva gjør vi med løperkne?
Hopperkne (jumper’s knee) kan trenes bort

Ved snapping hip er behandlingen primært kraftige tøyninger av senebåndet på utsiden av hofta. Noen leger velger å injisere kortison i en eventuelt betent slimpose. I tillegg har mange nytte av styrketrening av muskulatur i hele hofteregionen, i tillegg til en generell gjennomgang av total trenings- og arbeidsbelastning.

Vedvarende plager medfører ofte behov for operasjon. Den består i spalting av bindevevshinnen, slik at bevegeligheten ikke blir hemmet. I etterkant av en operasjon er det viktig med oppføling av fysioterapeut.

Referanser: blant annet Bahr og Mæhlum. Idrettsskader. Gazette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere