Snart er tordenbygene over oss

Uværet kommer innover Sør-Norge fra Nordsjøen. Men også Midt-Norge får regnvær. Nord-Norge slipper unna det verste. Foto: Scanpix.

Uværet kommer innover Sør-Norge fra Nordsjøen. Men også Midt-Norge får regnvær. Nord-Norge slipper unna det verste. Foto: Scanpix.

Helgen avsluttes med et brak.

Sommervarmen som har bredt seg over store deler av landet de siste dagene vil snart ende med et brak, melder Meteorologisk Institutt.
Etter den solfylte helgen vil vi få tordenbyger over store deler av landet.

- Søndag blir det varmt, men natt til mandag kommer tordenbygene over de sørlige delene av Østlandet. Det blir skyet og temperaturen synker. Men utover ettermiddagen mandag blir det færre byger og perioder med sol, sier statsmeteorolog Ingrid Bentsen.

Nord for Mjøsa er der derimot meldt regn og tordenvær resten av mandagen.

Også på Sørlandet kommer regnbygene, og sørlendingene kan vente seg uværet allerede søndag kveld. Men det ser ut til at regnbygene vil ha passert tidlig på mandag.

Får regn, slipper torden

Midt-Norge og Vestlandet kan trøste seg med at de slipper unna tordenværet, men må likevel finne seg i at det vil bli både regnbyger og lavere temperaturer søndag og mandag.

Nord-Norge får det fineste været.

- I Nordland blir det mye fint vær på søndag. Mandag blir det skyet og litt regn. I Troms og Finnmark blir det opphold og perioder med sol i indre strøk på søndag. Mandag henger det igjen byger på kysten øst for Nordkapp, men ellers blir det perioder med sol. Men det blir rundt 10-12 grader, sier Bentsen.

- Slutt på finværet

Hadde du håpet på bedre vær fremover ser det ut til at du vil bli skuffet.

- Det er slutt på finværsperioden nå, sier Bentsen.

Et lavtrykk fra Nordsjøen kommer innover Sør-Norge, og utover uken vil det bli delvis mye nedbør i hele området sør for Stadt og Dovre.

- Det blir ikke noe storm, men for årstiden er det ganske kraftig, sier statsmeteorolog Børje Johansson ved langtidsvarslingen ved Meteorologisk institutt.

- Det blir temperaturer på 20 grader på dagtid i Sør-Norge, så det blir mer normale julitemperaturer, sier han.

Nord for Trondheim byr uken på lite og ingen nedbør. Helgeværet blir derimot veldig varierende gjennom hele helgen.

- Neste helg blir det verken fugl eller fisk. Det blir ikke så dårlig, men det blir ikke så bra heller. Det ser ut til å bli en del regnbyger i sør, med perioder med sol innimellom. I Nord-Norge blir det lite og ingen nedbør, sier Johansson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.