Snart frisk og klar for kamp

Foto: Vidar Ruud, ANB (Avisenes Nyhetsbyrå)

Frp-leder Siv Jensen ble tirsdag skrevet ut fra sykehuset og bedyrer at hun er klar for valgkamp, tross smerter.

07.06.11 21:25

- Smerter har aldri skadet noen, sier en smilende Siv Jensen idet hun sakte stiger ut av passasjersetet i bilen, for egen hjelp.

- Jeg har hatt flaks, dette kunne gått veldig mye verre. Men jeg er i veldig god fysisk form fra før, og da er det lettere å komme seg på beina, sier Jensen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Vil begynne å jobbe igjen
Frp-lederen ble skrevet ut fra Oslo universitetssykehus, Ullevål, tirsdag. Hun ble lagt inn etter en ryggskade hun pådro seg torsdag i forrige uke. Legene konstaterte to brudd i ryggen etter at Jensen gled i en båt under en fisketur i Oslofjorden.

- Jeg er fortsatt ikke frisk, og jeg har vondt. Men jeg vet at selv om jeg skal gå med smerter i ryggen noen uker, så betyr ikke det å ligge stille. Jeg skal gjøre mine egne rehabiliteringsøvelser, og jeg skal gå. Men det blir ikke noe hardtrening, sier partilederen.

Jensen forteller at hun nå har redusert behov for smertestillende medisiner.

- Jeg er glad for å slippe å være så ør i hodet. Det gjør at jeg også kan begynne å jobbe igjen. Jeg er fortsatt sykmeldt, formelt ut neste uke, men jeg må nok jobbe litt. Men det skal være lystbetont, det blir ikke 12-timersdager, bedyrer partilederen.

Savnet ryggspesialist
- Hva synes du om norsk helsevesen, etter å ha opplevd det fra innsiden?
- Jeg har fått bekreftet en del av det jeg visste. Det ene jeg har merket meg er at de som jobber på sykehus er fantastiske mennesker. Men jeg vet de har krevende jobber, og jeg ser hvilke utfordringer de står overfor med vaktordninger og bemanning. Det er for eksempel ikke like godt bemannet i helgene på sykehus. Jeg hadde en fantastisk fysioterapeut, men også han måtte ha fri. Det samme gjaldt i forhold til en ryggspesialist. Jeg ble behandlet av en ryggspesialist, men også av andre leger, på grunn av bemanningssituasjonen. Så slik sett er det grunn til å stille spørsmål ved bemanningen. Jeg merket også at Ullevål er slitt, og at personalet er plaget av situasjonen ved sykehuset. Men selv om man merker uroen, får man ikke redusert kvaliteten på behandlingen, understreker Jensen.

Avviser kritikk av nestlederne
- Hva mener du om kritikken fra partiveteran Per Ove Width, som uttalte til TV2 at Carl I. Hagen nå måtte på banen hvis Frp skal få et godt valgresultat, og at nestlederne ikke er gode nok til å sørge for et godt valgresultat i ditt fravær?

- Width får stå for det selv. Våre nestledere ble gjenvalgt på landsmøtet, og det å påstå at de ikke egner seg er bare tull. Det med å bruke Carl I. Hagen eller ikke er en slags misforståtthet. Valgkampopplegget vårt har jo vært planlagt lenge. Alle skal brukes så mye som overhodet mulig. Det handler om en felles innsats, sier Jensen, som forsikrer at alt vil gå som normalt i partiet fremover.

- Selv skal jeg delta på Frps valgcamp i Stokke neste helg, og så skal jeg ha litt ferie. Jeg har vært nede for telling i knapt en uke, men nå skal jeg på banen. Jeg kommer til å bli helt frisk igjen, sannsynligvis innen åtte uker. Alle bilder av bruddet er veldig fine. Jeg er ikke ute av spill, jeg må bare være litt forsiktig i begynnelsen, forteller Jensen, som også slapp operasjon.

Glad i å fiske
Det var da Frp-lederen skulle dra opp et fiskesnøre som satt fast at uhellet skjedde.

- Fisker du mye?
- Ja, jeg gjør det, det er mye fisk rett rundt hytta ute i Oslofjorden. Men uhell kan jo skje alle, og det kan skje i de rareste situasjoner, sier Jensen.

Har stumpet røyken
I fire og en halv måned har Jensen, som har røykt i 20 år, nå vært røykfri.

- Hva fikk deg til å slutte?

- Jeg var lei, så jeg bestemte meg. Jeg har hatt noen dårlige forsøk fra før, men nå er viljen sterk nok, sier partilederen, som tirsdag ble skrevet ut fra sykehus etter at hun pådro seg ryggbrudd under en fisketur i forrige uke.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Foto: Vidar Ruud, ANB

- Blir ikke lykkeligere

Jensen hevder at ingenting ved røyking tiltaler henne lenger.

- Tiden går ikke fortere med røyking, man blir ikke lykkeligere og ikke friskere, påpeker hun.

- Det er godt gjort å slutte etter 20 år?

- Ja, men jeg er ikke den eneste som har gjort det, sier Jensen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB)

Fikk bivirkninger av piller
Hun prøvde en kort periode med røykeavvenningspiller, men fikk bivirkninger. Hun har også ved tidligere slutteforsøk lest røykesluttboka til Alan Carr, «The easy way to stop smoking», men greide det ikke da.

- Denne gangen ville jeg det nok. Men jeg er veldig åpen. Skulle jeg sprekke, så skjer det. Men jeg vil ikke tilbake, forteller partilederen, som sier en bonus hun allerede har merket er bedre kondisjon. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag