Gå til sidens hovedinnhold

Snart klart for restaurering av Colosseum

Roma (NTB-DPA): Restaurering av Colosseum i Roma kan komme i gang i løpet av februar. Men det gjenstår fortsatt å rydde opp i en del juridiske og byråkratiske spørsmål, sier Italias kulturminister Lorenzo Ornaghi.

Det haster med å reparere det berømte amfiteateret fra det første århundret etter Kristus, som hvert år besøkes av rundt fem millioner turister. Steiner som løsner og faller ned fra det nesten 50 meter høye byggverket setter de besøkendes liv og helse i fare.

- Vi er klare til å starte, men vi må vente på startsignalet som dessverre ikke har kommet ennå, sier kulturministeren til Roma-avisen Il Messaggero. Han får neppe som minister se arbeidet fullført, for Ornaghi tilhører Mario Montis avtroppende regjering.

Når restaureringen står i stampe, skyldes det ikke pengemangel, for rikmannen Diego Della Valle har tilbudt seg å dekke hele budsjettet på 25 millioner euro eller vel 185 millioner kroner.

- Jeg beundrer Della Valles tålmodighet, sier Lorenzo Ornaghi.

Arbeidene på Italias mest besøkte turistattraksjon skulle egentlig ha begynt i desember, men ble utsatt fordi ett av firmaene som la inn anbud på oppdrag gikk til rettssak da det ikke fikk oppdraget. Kjennelse i denne saken ventes 31. januar, men kjennelsen kan bli anket. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen