Fredag og i helgen blir det varierende vær i Norges land, men neste uke ser strålende ut - med både sol og varme.

- Det ser lovende ut. Det blir oppholdsvær og stigende temperaturer i hele landet. Utover uken blir det sol og i hvert fall 25 grader på Sør- og Østlandet, sier meteorolog Lillian Bergheim ved værvarslinga til Storm.

Ellers i landet blir det opphold og mye sol, men ikke fullt så varmt. Likevel kan det komme opp i 20 grader, men litt kaldere i kystområdene i Finnmark.

Les også: Sol og varme i vente over hele landet

Fredagsværet

Før vi kan bade i sol og nyte sommervarmen, må vi holde ut med helgeværet. Men det blir ikke så aller verst enkelte steder.

Fredag morgen er det stort sett sol fra skyfri himmel i hele Sør-Norge sør for Stadt og Dovre. Det regner en del i indre strøk og noe i ytre strøk av Trøndelag, og lenger nord er det skyer og oppholdsvær.

- Utover dagen vil det komme regn nord i Finnmark, men når regnet brer seg vestover blir det stort sett bare østlige og nordlige deler av Finnmark som får litt regn. I Troms og Finnmark blir det oppholdsvær og noe sol, sier meteorologen.

Les også: Nå blir det varmere sommervær på Svalbard

I Trøndelag blir det bedre vær utover dagen, og mot kvelden ventes det oppholdsvær.

- I resten av Sør-Norge vil det komme inn en del skyer både på Østlandet, Vestlandet og Sørlandet. Selv om det er bra nå, vil det skyes til, men det vil være opphold, sier hun.

Temperaturene er varierende. På Sør- og Østlandet vil det ligge på rundt 20 grader og på Vestlandet rundt 15 i ytre strøk og 17-18 grader i indre strøk. I Møre og Romsdal, Trøndelag og Nord-Norge ligger temperaturene på rundt 10-13 grader.

Slik blir det i helgen

Grunnen til at det skyes over i Sør-Norge fredag, skyldes at det nærmer seg et lavtrykk. Lørdag blir det derfor noe regnbyger i alle fall i Hordaland, Rogaland, Agder og Telemark. Også i Buskerud og sør på Østlandet kan det bli litt nedbør.

- Natt til søndag blir det oppholdsvær. Søndag blir generelt en fin dag i Sør-Norge, men det kan fortsatt komme noen regnbyger sør i Sør-Norge og i Trøndelag, forteller hun.

Temperaturene forblir relativt uendret. I Nord-Norge blir det derimot noe bedre i løpet av helgen.

- Regnet som er i Finnmark fredag vil trekke litt lenger sør og vestover lørdag. Det blir derfor litt regn over hele Nord-Norge, men lettere i Finnmark. Søndag blir det bedre, og temperaturene stiger, sier Bergheim.

20 grader i nord

Det vil fortsatt være litt regn sør i Nordland, men så forsvinner nedbøren og det blir lettere utover søndagen.

- Det blir generelt en fin dag i Nord-Norge. Nord i Nordland og i Troms nærmer det seg en temperatur på 20 grader. I Finnmark ventes det rundt 15-17 grader, men betydelig kaldere i Øst-Finnmark med kanskje 10 grader, forteller hun.

Langs kysten av Finnmark meldes det for øvrig også en østlig kuling i løpet av helgen, og langs Vestlandskysten blir det en nordlig liten kuling. I Vest-Agder kommer det opp i en vestlig liten kuling langs kysten fredag.