*Nettavisen* Nyheter.

Snart må du finne fram varme klær igjen

Foto: Schrøder, Tor Erik (NTB scanpix)

Først sol og sommervarme, deretter overskyet og ned mot null grader? Se slags vær du har i vente!

30.04.12 12:20

Mai måned innledes med høytrykk og mye godt vær i Sør-Norge - til glede for de som gjør seg klar til en fridag 1. mai. Men sola og varmen tar en pause til helga, da meteorologene forventer temperaturer helt ned mot null grader.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider

- I første omgang, onsdag og torsdag, venter vi mye fint vær i Sør-Norge. På Sør- og Østlandet kan vi få temperaturer opp mot 18 og 19 grader, og vi venter sol, sier meteorolog Lisbeth Håvik hos StormGeo til Nettavisen. Men mot helga er det helt andre værsymboler meteorologene må hente fram.

- Det blir synkende temperaturer inn mot helga, og det kan være utrygt for noe sludd i Oslo lørdag og søndag. Det blir betydelig kaldere, ned mot null grader, sier Håvik.

Men i første omgang loves det altså godt og varmt vær i store deler av landet 1. mai. Nord i landet derimot er det nokså vinterlig. I Troms og Finnmark ventes det temperaturer ned mellomo 2 og 4 grader, men i tillegg sludd og kraftige vindbyger. I Nord-Norge ventes det spredt nedbør framover mot helga, men også lange perioder med oppholdsvær. Det ventes kaldt vær også inn mot neste uke i landsdelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.