Gå til sidens hovedinnhold

Snart plateklare

Etter en konsertfylt høst er electropop-duoen Let's be Light i gang med sin første plate.

SENTRUM: - Det vi kan si om den plata er at den blir veldig bra, sier vokalist og keyboardist Lise Kristin Kvenseth.

Hun er den ene halvdelen av electropop-duoen Let's Be Light. Den andre er Stian Kjelstad Grandmo som spiller synth og er programmerer.

Duoen startet opp i 2011 og har allerede rukket å gi ut en god mengde musikk. Nå står altså et album for tur, og skal vi tro dem selv kan vi vente oss en variert og leken platedebut.

– Vi har bygd opp ganske mye låtmateriale så når det skal koke ned til en plate så er det veldig gjennomtenkte valg. Det beste skal med, fortsetter Kvenseth.

Musikken er i stor grad inspirert av 80- og 90-tallets synthpop-band, men alt faller seg ganske naturlig.

De er ikke så opptatte av akkurat hva slags musikk de skal lage på forhånd og det er få sperrer.

– Det blir en plate med mye forskjellig. Har du hørt en låt så har du ikke hørt den neste. Vi prøver oss i forskjellige områder innenfor sjangeren og vandrer litt rundt musikalsk. Det tror jeg vil resultere i en veldig interessant og spennende plate.

HØR BANDWAGON-LÅTENE TIL LET'S BE LIGHT OG STEM PÅ DEM HER

Fornuftig galskap

Det er Kvenseth som skriver tekstene og i Bandwagon har duoen bidratt med låtene "Wind" og "Spread Your Wings".

– Det kan bli litt feminine tekster. Det er nok på tide med en skikkelig mannetekst, spøker Grandmo.

Låtskriver Kvenseths personlige favoritt, "Wind" er inspirert av hennes hjemsted, Stadt.

– Stadt er den aller mest vindfulle plassen i Norge, så inspirasjonen, både tekstmessig og musikalsk, er hvordan man opplever naturen der. Så kan man gjette hvor i Stadt man er på versene i låta.

"Spread Your Wings" er en mer leken låt, som handler om å gi fornuftig faen.

– Det betyr at man klarer å leve livet, men innenfor fornuftens rammer. Det er viktig med masse galskap i livet, mener hun.

– Hverken Stian eller jeg følger vel noe A4-liv. I hvert fall ikke i forhold til hvor vi kommer fra, små bygder der alle har fem barn og bil og fast jobb. Det handler om å gi litt fornuftig faen og ikke måtte følge alle samfunnets normer.

LES OGSÅ: Måtte velge mellom musikk og teater

– Krangler nok litt

Duoen møttes på Jæren folkehøgskole. Kvenseth hadde lenge hatt lyst til å spille i band, men aldri helt turt før Grandmo tok tak og fikk dem i gang.

Mens Grandmo har spilt i diverse band siden han var rundt 13, er dette første gang for Kvenseth.

- Jeg har jobbet mye med musikk. Jeg jobber nå med "Musikk i Teater" som settes opp i Operaen i høst. Men jeg har ikke spilt i band på denne måten før.

De har kjent hverandre lenge, er gode venner og jobber godt sammen. At de er like stae begge to er en god ting, mener de.

– Det er jo bare fordi begge vil at dette skal bli så bra som mulig, sier Grandmo.

– Vi har ganske sterke meninger begge to og kan nok krangle litt. Men det er sånn sunn krangling.

Kvenseth er enig.

– Om alle er enige så skjer det jo ingen utvikling. Om konfliktene er for store, så skjer det heller ingenting, men kreativitet skjer innenfor et konfliktfylt område. Stian utfordrer meg og jeg utfordrer Stian og på den måten blir vi hele tiden trigga til å utvikle og skape noe.

– Men vi er veldig gode venner altså, legger hun til.

Det er usikkert akkurat når plata er ferdig, men studio er prioriteringen utover høsten, og det loves at den kommer innen overskuelig fremtid. Likevel vil vi nok også se dem på noen Osloscener fremover.

– Det er ikke noe vits i å pøse ut en plate bare for å pøse ut en plate, da gidder jeg ikke å gi ut noe. Vår plate skal være noe folk virkelig kommer til å digge.

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG MØT ARTISTENE HER

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris