Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snart seddel-forbud

Foto: Arne Ellingsen
Sist oppdatert:
Fra lørdag er det ikke lenger lov å bruke sedler på spilleautomatene her i landet. I Bergen er flere automater allerede stengt.

I midten av mai vedtok regjeringen at det fra og med 1. juli innføres forbud mot sedler på spilleautomater her i landet.

«Tiltaket er et ledd i regjeringens satsning for å forebygge spilleavhengighet. Regjeringen vil videre vurdere andre tiltak for å redusere risikoen for problemspill på dagens automater.», het det i pressemeldingen fra kulturminster Trond Giske i mai.

Et av poengene med forbudet, er at det vil ta spillerne lenger tid å putte store beløp i automaten når de må bruke mynter. På den måten håper politikerne å kunne begrense aktiviteten for de som spiller mye.

I vedtaket heter det også at «Seddelinntak som er montert på automaten skal være satt ut av funksjon ved permanent innvendig eller utvendig fysisk sperre fra 1. juli 2006.»

Selv om det fortsatt er noen dager igjen, er flere automater i Bergen allerede klargjort for dette. På bildet ser du automaten i en av kioskene i Bergen sentrum. Seddelsperren ble montert der i går ettermiddag, og gjennom uken monteres de vedtatte stengslene på alle automatene.

ba...walkendorfsgate 1; kiosken...

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!