RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snart snøfritt på Ullevaal

Sist oppdatert:
Jobber på spreng for å at Ullevaal-matta skal være i topp stand til Vålerengas første seriekamp.

- Tirsdag eller onsdag neste uke tipper jeg banen er snøfri. Vi er nesten ferdig med å ta av det øverste snølaget nå, sier Kjell Borgersen, stadionsjef på Ullevaal Stadion til fotball.no.

Årets første kamp på Ullevaal stadion spilles 26. mars når Norge tar i mot Danmark til årets viktigste EM-kvalifiseringskamp. Denne uka ryddes banen med traktorer og snøfresere. Når snøen er borte vil nye lysrigger sørge for at det spirer og gror i Ullevaal-matta til tross for vinterværet.

- Snøen er ikke så ille, den har vi beholdt frem til nå for å bevare gresset best mulig. Det verste for en gressmatte er ekstremkulde rett på gresset, men nå kan vi ikke vente lenger med å rydde banen.

- Det har vært en kald vinter, så man vet jo aldri. Det er jo snakk om levende organismer, men vi har et bedre grunnlag nå enn vi har hatt tidligere år. Vi har nytt gress og nye lysrigger, og foreløpig ser det bra ut. Det verste som kan skje er en ny kuldeperiode, litt snø tåler vi, sier Borgersen.

Før Vålerengas hjemmeåpning mot Aalesund 1. april, skal det spilles én kamp og avholdes tre treninger på Ullevaals gressmatte. Borgersen garanterer at banemannskapet vil jobbe på spreng for at banen er i topp stand til VIFs første hjemmekamp for sesongen.

- I år er det bare ett lag som spiller seriespill på Ullevaal, og det vil nok merkes på banen. Vi har alle forutsetninger for å holde matta grønn og fin gjennom hele sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere